5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinantari nerambursabile in cadrul programului SAPARD de sprijinire a agriculturii si mediului rural

Finantari nerambursabile in cadrul programului SAPARD de sprijinire a agriculturii si mediului rural

Incepind cu 1 august, Agentia SAPARD devine complet functionala, iar derularea programului pentru agricultura si mediul rural incepe cu ceea ce guvernul a hotarit saptamina trecuta: depunerea cererilor de finantare si selectia acestora, conform procedurilor convenite deja cu Comisia Europeana.

Agentia SAPARD din Romania a fost acreditata in aceasta saptamina de catre Comisia Europeana pentru implementarea Masurilor 1.1 „Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole“ si 2.1 „Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale“.

Romania va beneficia in perioada 2000 – 2006 de finantare nerambursabila de aproximativ 153 de milioane de euro anual pentru cresterea standardului de viata in spatiul rural, a calitatii si competitivitatii produselor agroalimentare, pentru protectia mediului si conservarea patrimoniului natural.

Potentialii beneficiari pot depune solicitarile de finantare la cele opt Birouri Regionale pentru Implementarea Programului SAPARD, situate in orasele Iasi, Constanta, Tirgoviste, Craiova,

Timisoara, Satu Mare, Alba Iulia si Bucuresti. In paralel cu desfasurarea acestui program, in perioada imediat urmatoare se va lucra pentru obtinerea acreditarii celorlalte masuri cuprinse in program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS