21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova - mica Venetie, condusa de marele optimist

Craiova – mica Venetie, condusa de marele optimist

Ploile din ultimele zile au transformat Craiova intr-o mica Venetie. Daca nu ai masina, poti sa imprumuti o barca de la vreun prieten pescar si ai rezolvat problema transportului. Oricum, chiar daca ai masina, tot nu poti sa mergi decit prin centru, unde strazile sint mai asfaltate si mai desfundate, ca in cartiere si la periferie, curaj sa ai! In zonele marginase, oamenii si-au scos deja din debara cizmele de cauciuc, obisnuiti de atitia ani cu namoluri si cu baltile care fac parte din peisaj citeva zile bune dupa fiecare ploaie.

Pe strada Nicolae Iorga, citeva case au fost afectate de ploi, apa ajungind in beciuri si umplind curtile, totul din cauza canalizarii infundate. De altfel, fiecare cartier are citeva parcele in care nu se poate circula din cauza baltilor si a noroiului. Doar copiii se bucura de peisajul lacustru, jucindu-se de-a marinarii si facind prajiturele de namol. Parintilor insa nu li se mai descretesc fruntile, umbla numai cu capul in pamint, atenti la fiecare pas pe care il fac, si ii injura printre dinti pe cei care nu isi fac treaba si cheltuiesc banul public pe aiureli. „Nu pot sa plec la serviciu dimineata. Eu plec foarte devreme, cind este inca intuneric, si intr-o zi am iesit in strada, la speciala, si am calcat intr-o balta de m-am facut tot una. A trebuit sa ma intorc acasa, sa ma schimb, ca ma namolisem pina la genunchi. Nu se poate asa ceva! Ce, daca nu stau in centru, ci in Craiovita Noua, trebuie sa fie ca la tara?“, spune, aproape plingind, Cornelia Geambasu.

Primarul este insa optimist… Chiar daca este singurul. Faptul ca nimeni nu ii impartaseste increderea in viitor nu il impiedica sa faca planuri pe termen lung si sa le sustina in gura mare, asa, ca pentru urechile electoratului.

„Peste citeva saptamini vom incepe licitatiile pentru lucrarile privind apa si canalizarea. Cred ca in doi ani nu vor mai fi nici un fel de probleme cu apa, cu inundatiile etc.“, spune Vasile Bulucea, zugravind in culori luminoase sfirsitul mandatului sau.

In ton cu ploile si cu imaginea actuala a orasului, multi i-ar spune insa referitor la previziunile optimiste: „Fugi cu pluta pe baltoace, ca te-astept la robinet“! Ca si la robinet de multe ori curg tot promisiuni, ca apa…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS