12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de agronomi si zootehnisti doljeni vor pleca in Austria

25 de agronomi si zootehnisti doljeni vor pleca in Austria

La centrul de Consultanta Agricola Dolj se desfasoara, in aceasta saptamina, instruirea inginerilor consultanti de la centrele locale si cel judetean. O delegatie de austrieci, condusa de Dieter Rainer, incearca sa aduca in prim planul agronomilor si zootehnistilor doljeni metode de rentabilizare a exploatatiilor agricole.

Instruirea face parte dintr-un proiect amplu, lansat de Fundatia romano-austriaca „Semanatorul“, cu sediul la Sighisoara. Lansat anul trecut in Romania, proiectul se va finaliza anul viitor cu un test si un miniproiect sustinut de fiecare cursant.

Cea mai interesanta parte a proiectului este, pentru cei 25 de ingineri romani, vizita in Austria, care se va desfasura in perioada 17-25 august. Asa se si explica participarea in calitate de cursant a vicepresedintelui Consiliului Judetean Dolj, Marin Diaconeasa care, probabil, dupa ce-si va incheia mandatul de la consiliu, va putea sa-si faca o exploatatie dupa modelul austriac.

Miercuri, seful delegatiei si-a inceput cursul cu o dizertatie despre iertarea intre asociatii unei exploatatii ce si-au gresit reciproc, in timp ce cursantii asteptau o prezentare concreta a unui model de exploatatie agricola. Pina se termina instruirea, poate au norocul sa afle!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS