15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO sculptura, doua lucrari de pictura si trei de grafica - 30 de milioane de lei

O sculptura, doua lucrari de pictura si trei de grafica – 30 de milioane de lei

Consiliul Local Tirgu Jiu a decis sa inchirieze filialei locale a Uniunii Artistilor Plastici o cladire situata in Parcul Central, cunoscuta sub numele de Casa gradinarului. Chiria stabilita de comun acord este de 30 de milioane de lei pe an. Modalitatea de plata este insa inedita.

„Plata se face in contrapartida prin opere de arta creatia acestora (opere de sculptura, pictura si grafica), care vor intra in proprietatea municipiului Tirgu Jiu cu toate drepturile ce decurg din acestea. Date fiind necesitatile actuale ale primariei, propunem ca in cuantumul chiriei sa fie predate anual: o lucrare de sculptura, doua lucrari de pictura si trei lucrari de grafica“, se specifica in hotarirea de consiliu.

„Noi sintem bucurosi ca putem plati cu lucrari de-ale noastre chiria. Sintem doar citiva artisti din Cenaclul Tirgu Jiu al Uniunii Artistilor Plastici (UAP) care vom lucra acolo. Evaluarea lucrarilor o vom face noi sau vom chema o comisie de la Craiova. Asa ca primaria poate primi doar o lucrare pentru suma respectiva“, a spus Valer Neag, presedintele Cenaclului Tirgu Jiu al UAP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS