24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum poti obtine o catedra doar cu nota 4 la lucrare

Cum poti obtine o catedra doar cu nota 4 la lucrare

Multe si misterioase sint caile prin care dascalii pot obtine titularizarea pe o catedra in invatamintul preuniversitar. Una dintre ele, de curind „descoperita“ de citiva profesori doljeni, pare deosebit de simpla: faci o lucrare de nota 4 la examenul de competenta, apoi depui contestatie si, minune, primesti vreo trei-patru puncte in plus la recorectare, atit cit sa-ti ajunga pentru a prinde titularizarea.

La examenul national de competenta pentru titularizarea pe posturile si catedrele vacante din invatamintul preuniversitar desfasurat 16 iulie, la specializarea «Educatie tehnologica», in judetul Dolj s-au prezentat 23 de candidati. Lupta parea apriga, deoarece nu erau decit cinci catedre vacante. Lucrarile au fost trimise la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, pentru a fi corectate de cadre didactice specializate, cu asigurarea impartialitatii.

Pe 19 iulie a sosit si lista cu rezultatele obtinute de candidati. Surpriza! Din cei 23 de potentiali dascali, nici unul nu reusise sa obtina nota 5, darmite nota 7, necesara pentru titularizare. Au fost acordate chiar si vreo sapte note de 1 unor persoane care erau atit de departe de subiecte incit au scris ce le trecea prin cap.

Contestatia – calea catre titularizare

In cele 48 de ore de la afisarea rezultatelor, asa cum prevede metodologia, cinci dintre candidati au depus contestatii, nemultumiti de notele primite. Este vorba despre Cojocaru Viorica – 3,83, Marcelica Duculescu – 4,03, Maria Iancu – 4,27, Elena Petrescu – 4,69 si Danut-Alexandru Pasca – 4,82. Lucrarile au fost trimise din nou la Bucuresti pentru recorectare.

Dupa alte citeva zile, lista cu notele lucrarilor dupa recorectare a fost comunicata Inspectoratului Scolar Judetean Dolj. Sa vezi si sa nu crezi! Notele crescusera subit cu trei-patru puncte la toti cei cinci contestatari de la «Educatie tehnologica»! Cojocaru Viorica a primit 6,55 (o crestere de 2,72 puncte), Marcelina Duculescu – 7,20 (+3,17 puncte), Maria Iancu – 7,00 (+2,75 puncte), Elena Petrescu – 8,55 (+3,86 puncte), iar Danut-Alexandru Pasca – 7,10 (+2,78 puncte). Si, uite-asa, patru dintre candidati si-au asigurat deja titularizarea, cel de-al cincilea putind sa prinda fara probleme un post de suplinitor.

Crestere de punctaj inexplicabila

C-o fi fost noroc, c-o fi fost altceva, nu ne putem pronunta. Cert este un singur lucru: cele cinci catedre vacante au fost obtinute pe baza notei mici la lucrare si cresterea substantiala a punctajului cu ocazia contestatiei.

„Nu stiu ce sa spun despre aceasta situatie, care mi se pare si mie destul de ciudata. Pot sa afirm insa ca n-am mai intilnit la nici o alta disciplina o crestere atit de mare a notelor dupa contestatii. Cu atit mai mult, lucrarile au fost corectate in acelasi loc“, a spus profesoara Mihaela Jianu, inspector de evidenta personal didactic in cadrul ISJ Dolj.

Sa fi fost cadrele didactice universitare bucurestene atit de nauce incit au gresit la prima corectare, reparindu-si apoi greseala cu ocazia rezolvarii contestatiilor? Asta este doar una dintre posibilitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS