15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii din Brosteni si Gogosu au primit avertismente din partea Inspectoratului pentru Protectia Mediului

Primarii din Brosteni si Gogosu au primit avertismente din partea Inspectoratului pentru Protectia Mediului

Inspectorii de mediu din Mehedinti au desfasurat luna aceasta actiuni de control privind salubrizarea localitatilor din judet, fiind verificate localitatile Brosteni, Gogosu si Baia de Arama. Potrivit lui Mihai Nicolae, inspectorul-sef adjunct al Inspectoratului pentru Protectia Mediului (IPM) Mehedinti, in urma verificarii in privinta modului in care sint depozitate deseurile pe raza acestor localitati, s-a dispus avertizarea primarilor din Brosteni si Gogosu, respectiv Andrei Constantin si Hanes Gheorghe.

Sanctiunile care pot fi aplicate primarilor, ca persoane fizice, pot ajunge in aceste cazuri pina la 35 de milioane de lei. Inspectorii de mediu mehedinteni au definitivat si inventarierea agentilor economici, care valorifica deseuri de hirtie si a fost realizata o centralizare, la nivelul judetului, privind deseurile provenite din spitale si din cabinete medicale.

Pentru ca multi severineni se pling, in aceasta perioada, de faptul ca nu se pot odihni noaptea, din cauza muzicii de la baruri si discoteci, Inspectoratul pentru Protectia Mediului a initiat o serie de controale la terasele din municipiu. La discoteca Myosotis, de pe terasa Decebal, administratorul a fost amendat cu zece milioane de lei, pentru nerespectarea linistii publice.

„Am gasit o depasire, de la 50 de decibeli, cit ar fi normal, la 85 de decibeli, motiv pentru care am sanctionat administratorul societatii“, a mai spus Mihai Nicolae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS