15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie din Tirgu Jiu este pe cale sa-si piarda copiii

O femeie din Tirgu Jiu este pe cale sa-si piarda copiii

Comisia pentru Protectia Copilui Gorj a fost sesizata zilele trecute ca o femeie din Tirgu Jiu isi neglijeaza cei doi copii, infometindu-i si lasindu-i nesupravegheati. Reclamatiile provin de la vecinii de pe palierul patru al blocului de locuinte sociale din cartierul Vadeni.

Mioara Banta are 45 de ani, este divortata de primul sot si locuieste cu cei doi copii si cu concubinul ei intr-o singura camera. Fiul cel mare, Dragos, are cinci ani si a rezultat din prima casnicie. Fratele sau, Madalin, are numai doi ani si jumatate. Pentru a-i intretine, Mioara munceste, facind curatenie in casele familiilor instarite sau sapind in gradinile altora. Familia este deja intr-un program de preventie al Protectiei Copilului, primind pentru cei doi copii hrana si imbracaminte.

Femeia crede ca toate acuzatiile sint neadevarate si ca vecinii ei vor sa-i faca numai rau: „Nu consum alcool, asa cum s-a spus. Nu-mi las copiii niciodata singuri. Nu i-am lasat niciodata sa rabde de foame. Unii dintre vecini vor sa se razbune ca i-am spus primarului Florin Circiumaru ca o parte dintre camere au fost ocupate cu bani, desi noi sintem chiriasi. Printre cei care-mi poarta ura se afla si administratorul blocului. Eu imi vreau copiii linga mine“, a declarat, plingind, Mioara Banta. Directorul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, a spus: „Este o situatie delicata. Noi nu sintem convinsi de cele sesizate de catre vecini si o vom monitoriza in fiecare zi a saptaminii. Ma indoiesc de cele spuse de locatari, vazind atasamentul copiilor fata de mama lor. Copiii sint nedespartiti… In caz ca se adevereste ce spun vecinii acestei femei, ii vom lua copiii pe care ii vom plasa la asistentii maternali profesionisti“.

La numai cinci ani, Dragos a tinut sa le spuna membrilor comisiei ca vecinii gresesc: „Nu am fost la vecini ca sa maninc pentru ca mama imi da de mincare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS