15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate7.000 de miliarde de lei - datoriile societatilor gorjene catre bugetul de asigurari sociale si somaj

7.000 de miliarde de lei – datoriile societatilor gorjene catre bugetul de asigurari sociale si somaj

Corpul de control al Directiei Generale de Munca si Solidaritate Sociala Gorj a verificat in primul semestru al acestui an 190 de agenti economici din judet pentru a vedea in ce masura a fost efectuata plata catre bugetul asigurarilor sociale si somaj. Au fost constatate in acest fel debite de peste 7.000 de miliarde de lei, dintre care 6.100 de miliarde la asigurarile sociale, iar restul la fondul de somaj. 1.000 de miliarde de lei din aceste datorii reprezinta majorari si penalitati pentru neplata la termen a contributiilor datorate celor doua bugete.

„Compania Nationala a Lignitului(CNLO) si satelitii sai detin 90% din aceste datorii. Acestea au fost acumulate inca din 1996, iar o parte au fost preluate de la fostul Combinat al Lignitului.

In acelasi timp insa, trebuie sa tinem cont ca CNLO ramine principalul sustinator al bugetelor de asigurari sociale si somaj din Gorj“, a spus Alin Gherghinescu, seful corpului de control. Pe perioada verificarilor s-a reusit recuperarea a 50 de miliarde de lei. Inspectorii au mai aplicat si amenzi de 755 de milioane de lei pentru neplata debitelor constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS