16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniunea Europeana lanseaza licitatia de proiecte pentru anul 2003

Uniunea Europeana lanseaza licitatia de proiecte pentru anul 2003

In cadrul Programului „Cultura 2000“, Uniunea Europeana lanseaza o noua licitatie pentru 2003. Pot propune proiecte institutiile culturale publice si private, organizatiile si asociatiile din statele membre si din tarile candidate care desfasoara programe culturale si artistice. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 15 octombrie, pentru proiectele anuale, si 30 octombrie, pentru proiectele multianuale.

Pentru 2003, programul acorda prioritate proiectelor din domeniul artelor spectacolului, oferind finantare pentru circa 100 de proiecte provenite din tarile participante la program. Totodata, vor fi finantate si proiecte din domeniile: arte vizuale, patrimoniu cultural, traduceri de carte. Vor fi preferate proiectele care sint concepute si realizate in cooperare si parteneriat de cit mai multi operatori culturali din tarile membre ale UE si din tarile candidate.

Programul-cadru „Cultura 2000“ are un birou de informare si consultanta pentru Romania. Punctul de Contact Cultural (PCC) al Romaniei este organizat in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor.

In perioada 5 iulie – 5 octombrie, PCC va organiza in Bucuresti si in 14 localitati din tara sesiuni de informare si consultanta. Agenda intilnirilor va fi comunicata pe site-ul PCC si in presa.

Documentele oficiale ale licitatiei pot fi obtinute de pe site-ul Uniunii Europene:

http/europa.eu.int/comm/culture/c2000condition_en.htm

sau de pe site-ul Punctului de Contact Cultural al Romaniei:

http/www.eurocult.ro/cultura2000/index_cultura.htm

In sprijinul tuturor operatorilor culturali din Europa, reteaua Punctelor de Contact Cultural a initiat mecanisme de cautare a partenerilor europeni, care sint disponibile la adresele:

http/agora.mcu.es/pec/index.htm

http/www.euclid.co.nk/fr2_eng.html

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS