20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetul asigurarilor pentru somaj a inregistrat un excedent de 2.908 miliarde de lei

Bugetul asigurarilor pentru somaj a inregistrat un excedent de 2.908 miliarde de lei

In primele sase luni ale anului 2002, bugetul asigurarilor pentru somaj, gestionat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a inregistrat un exedent in valoare de 2.908 miliarde de lei. Contul de executie a bugetului asigurarilor pentru somaj la 30.06.2002 prezinta venituri de 8.360 miliarde lei si cheltuieli de 5.452 miliarde lei.

Cheltuielile pentru masuri active s-au ridicat la 344,554 miliarde lei, pentru fiecare serviciu finantat din bugetul asigurarilor pentru somaj.

„Situatia realizarii veniturilor arata o imbunatatire a capacitatii de colectare a veniturilor, media lunara fiind de 1.393 miliarde lei. Astfel, am reusit sa achitam la timp toate drepturile banesti ale somerilor care au intrat in evidentele noastre, inclusiv celor care au fost disponibilizati in urma restructurarilor din prima jumatate a acestui an. Cheltuielile pentru masuri active vor creste in cea de-a doua jumatate a anului 2002, avind in vedere ca foarte multe servicii finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj sint implementate incepind cu data de 1 martie, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca“, spune presedintele ANOFM, Ioan Cindrea.

Cheltuielile pentru masuri pasive, respectiv plata indemnizatiei pentru somaj, efectuarea platilor compensatorii si alte drepturi cuvenite somerilor, s-au ridicat la suma de 4.781 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS