14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitici de sanatate pentru incluziunea sociala

Politici de sanatate pentru incluziunea sociala

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Luminita Gheorghiu, a prezentat, in cadrul unui seminar organizat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, obiectivele Ministerului Sanatatii si Familiei in cadrul politicilor de sanatate pentru incluziunea sociala.

Printre acestea se numara dezvoltarea unor servicii medicale integrate in scopul cresterii calitatii ingrijirilor, realizarea unui raport cost-eficienta corespunzator, asigurarea accesului tuturor cetatenilor la un pachet minimal de servicii de sanatate, crearea de centre socio-medicale in intimpinarea persoanelor aflate in situatie de risc (pensionari, persoane cu handicap, persoane fara adapost, victime ale violentei in familie), elaborarea unei politici nationale in domeniul medicamentului, inscrierea prioritara a medicamentelor romanesti pe lista medicamentelor gratuite si compensate, promovarea sanatatii si prevenirea imbolnavirilor transmisibile si netransmisibile cu caracter de masa.

Pentru ameliorarea indicatorilor de mortalitate si morbiditate in rindul populatiei vor fi aplicate 32 de programe nationale. De asemenea, va fi dezvoltata reteaua serviciilor de sanatate publica, prin schimbarea raportului dintre sectoarele spitalicesc si extraspitalicesc. In atentia Ministerului Sanatatii si Familiei se afla si crearea cadrului legal de control privind utilizarea banilor din programele nationale de sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS