20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn prezent, in imobil locuiesc citeva zeci de familii de romi, intr-un adevarat focar de infectie

In prezent, in imobil locuiesc citeva zeci de familii de romi, intr-un adevarat focar de infectie

Reprezentantii Primariei Orsova au obtinut aprobarea documentatiei pentru construirea de blocuri de locuinte pentru tineret, cu chirie, in municipiu. Potrivit viceprimarului Eugen Coifan, lucrarile vor incepe cel mai devreme in toamna acestui an, in zona strazii Bujorului. De asemenea, documentatia privind reabilitarea blocului PF 7 – „California“ a trecut de comisia tehnico-economica si din toamna vor incepe lucrarile de reabilitare. Actualele garsoniere din acest bloc, in care traiesc acum citeva zeci de familii de romi, vor fi transformate in apartamente, cu baie si bucatarie proprii. Reprezentantii municipalitatii orsovene considera ca renovarea blocului PF 7 va constitui o mare realizare. Degradarea blocului a inceput o data cu stabilirea aici a numeroase familii de romi, care au facut probleme municipalitatii atit prin datoriile mari la intretinere, cit mai ales prin mizeria in care se complac locatarii si care a format un adevarat focar de infectie in zona. Valoarea investitiei, numai in acest caz, se ridica la aproximativ sapte miliarde de lei.

„Aceste noi apartamente vor fi inchiriate familiilor tinere, deci nu vor putea fi cumparate. Metrul patrat, intr-un astfel de imobil, ajunge la aproximativ 178 de euro, ceea ce reprezinta aproximativ o jumatate de miliard de lei pentru fiecare apartament“, a spus Eugen Coifan, viceprimarul municipiului Orsova. Primaria va trebui sa gaseasca si o solutie pentru familiile de romi care vor parasi blocul numit „California“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS