8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost lansata Carta Asiguratului in sistemul asigurarilor de sanatate

A fost lansata Carta Asiguratului in sistemul asigurarilor de sanatate

Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), in parteneriat cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Ministerul Sanatatii si Familiei si Colegiul Medicilor, deruleaza proiectul „Drepturile asiguratilor in sistemul sanitar din Romania“. Proiectul este finantat de Delegatia Comisiei Europene in Romania, in cadrul Programului „Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului“.

Presedintele CNAS, Eugeniu Turlea a precizat ca, intr-o prima etapa a proiectului, a fost lansata „Carta Asiguratului in sistemul asigurarilor sociale de sanatate“,in scopul de a fi informati consumatorii de servicii de sanatate cu privire la drepturile lor.

„Aceasta initiativa a pornit de la un sondaj realizat la inceputul anului, in urma caruia s-a constatat ca numai 20 la suta dintre romani stiu ce drepturi au pentru contributia platita in contul asigurarilor de sanatate“, a aratat presedintele CPSS, Cristian Vladescu. 100.000 de exemplare ale Cartei vor fi distribuite furnizorilor de servicii medicale (spitale, farmacii, medici de familie) din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, prin Casele Judetene de Asigurari de Sanatate si Colegiul Medicilor. Aceste exemplare vor ajunge la pacienti, iar costurile editarii si distribuirii vor fi suportate in totalitate de CNAS si Colegiul Medicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS