19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSocietatea de Gospodarire Comunala Orsova - deconectata de la energia electrica

Societatea de Gospodarire Comunala Orsova – deconectata de la energia electrica

Datoriile consumatorilor casnici catre SC ELECTRICA SA Drobeta Turnu Severin se ridica la 4,2 miliarde de lei, din care valoarea deconectabila este de peste doua miliarde de lei. Potrivit directorului societatii, Constantin Bugaru, valoarea facturilor restante, ale micilor consumatori, se ridica la aproximativ 6,9 miliarde de lei, din care valoarea deconectabila este de 6,2 miliarde de lei.

„De la data emiterii facturii, fiecare consumator, conform contractului de furnizare, are la dispozitie zece zile lucratoare, in care poate sa achite fara penalitati contravaloarea energiei electrice. Dupa trecerea celor zece zile, consumatorul are la dispozitie 15 zile lucratoare, in care se adauga majorari la plata facturilor. Persoanele ale caror facturi au o vechime mai mare de 25 de zile lucratoare sint deconectate. Cind nu mai au lumina, vin, isi platesc datoria si este o actiune continua de recuperare“, a spus Constantin Bugaru.

Datoria unitatilor militare de frontiera se apropie de un miliard de lei

Datorii foarte mari la plata facturilor de energie electrica se inregistreaza si in cazul societatilor, numarul acestora ridicindu-se la citeva mii. Cel mai mare datornic este Societatea de Gospodarire Comunala si Locativa (SGCL) Orsova, cu o restanta de peste un miliard de lei, urmata de unitatile militare de frontiera, ale caror datorii se apropie de un miliard de lei. Facturi restante mari mai au si o parte din scoli, spitale si citeva primarii din judet.

„SGCL Orsova este supusa unei deconectari zilnice, intre orele 18.00 si 8.00, asa cum s-a stabilit la nivel national. Toate societatile de alimentare cu apa care nu isi platesc energia electrica suporta acest regim de intrerupere. In cazul unitatilor militare si al spitalelor, deconectarea nu poate fi efectuata“, a mai spus Constantin Bugaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS