14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece copii nevoiasi au primit taina sfintului botez

Zece copii nevoiasi au primit taina sfintului botez

Zece copii proveniti din familii nevoiase au primit ieri botezul la Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril in prezenta unui sobor de preoti si a naselor, membre ale Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor din Romania. Initiativa actiunii, a noua la numar de acest gen, a fost luata de catre Biroul de Asistenta Sociala a Mitropoliei Olteniei. Prima actiune a avut loc anul trecut, pe 1 octombrie, iar de atunci initiativa s-a perpetuat, numarul celor care nu si-au botezat copiii pina la virste inaintate din cauza saraciei fiind foarte mare. Nasele care s-au oferit sa le fie parinti spirituali acestor copii si-au insotit frumosul gest cu mici atentii, constind in hainute si alimente.

„Acesta este cel de-al saselea copil pe care il botez in urma acestor actiuni de suflet. O sa ii pun numele Andrei si voi avea grija ca, macar spiritual, sa nu fie lipsit de sprijin“, a spus Ileana Anghel, una dintre nase, tinind in brate un baietel de sase luni. Costel Padeanu, botezat ieri cu numele de Andrei, face parte dintr-o familie cu trei copii, crescuti de o mama singura, care, desi si-a botezat fiii mai mari, nu a mai avut posibilitatea sa o faca si pentru micutul de sase luni. In aceeasi situatie se afla si Dorina Falcoe, de 18 ani, care si-a botezat ieri cei doi baietei, in virsta de doi ani si respectiv cinci luni.

„Nu am avut posibilitati sa ii botez pina acum. Barbatul meu este in puscarie de sapte luni, eu ma descurc singura si nu am avut bani“, a spus femeia.

Biroul de Asistenta Sociala a Mitropoliei intentioneaza sa continue actiunile de acest gen, urmind ca in toamna alti copii sa primeasca taina sfintului botez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS