14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Stiri diverse

Magazinul economat din Tirgu Jiu va fi verificat din ora in ora

Magazinul economat din cartierul 9 Mai din Tirgu Jiu va fi supravegheat din ora in ora, de catre lucratorii primariei. Timp de doua saptamini, magazinul va sta in atentia primarului municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru. Acesta a spus: „Vom vedea daca patronul va respecta contractul incheiat cu noi. Daca produsele care se comercializeaza aici nu se vor vinde cu cit a fost stabilit anterior, contractul incheiat intre primarie si patron va fi reziliat. Trebuie sa se aiba in vedere ca acest magazin a fost infiintat pentru oamenii cu posibilitati reduse, adica pentru pensionari“. In aceasta saptamina, reprezentantii primariei vor organiza intilniri cu oameni de afaceri din Gorj, in vederea infiintarii mai multor magazine de tip economat.

(M.C.H.)

Aproximativ 54 de copii – abandonati in fiecare an

In Gorj sint abandonati in medie 54 de copii care ajung apoi in centrele de plasament. Pina in prezent au fost inregistrati 543 de copii care se afla in centrele gorjene. Avind in vedere numarul mare al minorilor institutionalizati, conducerea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului are in vedere ca pina in anul 2004 sa desfiinteze trei centre de tip rezidential, iar pina in 2007 sa le inchida si pe ultimele doua. In locul acestora vor fi infiintate 19 centre de tip familial, 12 apartamente si sapte case cu gradina.

(M.C.H.)

Un barbat din Toplet a murit de caldura

Nicolae C., de 47 de ani, din localitatea Toplet, judetul Caras-Severin, a decedat ieri in statia CFR Valea Cernei, de pe raza judetului Mehedinti. Barbatul fusese in vizita la un prieten din localitate si dorea sa se intoarca acasa. In asteptarea trenului, acestuia i s-a facut rau, cel mai probabil din cauza caldurii. Salariatii din gara au incercat sa-i acorde primul ajutor si au anuntat Serviciul de Ambulanta. Medicii sositi la fata locului nu au putut decit sa constate decesul, survenit, dupa primele constatari, ca urmare a unui stop cardiac. Desi numarul mehedintenilor care au solicitat ajutorul Serviciului Judetean de Ambulanta nu este foarte ridicat, medicii le recomanda persoanelor in virsta si celor cu afectiuni cardio-respiratorii sa evite iesirea pe strada si expunerea directa la soare, in intervalul orar 11.00 – 18.00. De asemenea, batrinilor si cardiacilor li se recomanda sa circule pe trotuare umbroase, sa poarte pe cap palarii de paie si sa aiba asupra lor o sticla cu apa minerala.

(F.L.)

Circulatia pe DN 6 a fost blocata de un tir bulgaresc

Drumul National 6 a fost blocat marti, in dreptul localitatii Simian-Mehedinti, timp de mai multe zeci de minute, pe unul din sensurile de mers. In jurul orei 12.00, pe raza localitatii, un tir condus de un cetatean bulgar a blocat circulatia. Din cauza neatentiei si a unei defectiuni la sistemul de directie, conducatorul tirului, Petrov Stanislav Georgi, de 32 de ani, a pierdut controlul volanului si nu a mai putut redresa autovehiculul, care a blocat unul din sensurile de mers. In jurul orei 12.30, tirul a fost scos de pe calea rutiera si circulatia a fost reluata. Politistii continua cercetarile, pentru stabilirea cauzelor si a imprejurarilor exacte in care s-a produs incidentul. Tirul venea dinspre Craiova si se indrepta spre Timisoara.

(F.L.)

Hotii de aluminiu au lasat 120 de familii fara lumina

Sucursala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Oltenia a inregistrat, de la inceputul lunii iulie, trei cazuri de furt din instalatii. Hotii sustrag conductori de aluminiu din retelele electrice. In noaptea de 14 spre 15 iulie, in urma unui furt de conductori din aluminiu, 120 de familii din Mehedinti au ramas fara curent electric. Un alt furt de proportii s-a inregistrat in noaptea de 4 spre 5 iulie, cind au fost sustrasi 800 de metri de conductori din aluminiu din reteaua de joasa tensiune a localitatii Zegujani. Costurile de reparatii s-au ridicat, in acest caz, la 29 de milioane de lei.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS