14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii de la Portile de Fier solicita o intilnire cu primul ministru si cu presedintele Romaniei

Sindicalistii de la Portile de Fier solicita o intilnire cu primul ministru si cu presedintele Romaniei

Sindicalistii de la Hidrocentrala Portile de Fier au anuntat ieri ca, daca solicitarile lor vor ramine nesolutionate, sint dispusi la orice fel de actiuni in forta, care ar putea merge pina la blocarea drumurilor. Ei fac un ultim apel ca o delegatie a salariatilor din sucursala sa fie primita de premierul Adrian Nastrase si de presedintele Ion Iliescu, cel tirziu saptamina viitoare. In acelasi timp, sindicalistii solicita ca orice fel de decizie legata de reorganizarea sau restructurarea societatii sa fie luata dupa o indelunga analiza, efectuata de o comisie de specialisti formata din reprezentanti ai presedintiei, parlamentului si din reprezentanti ai consumatorilor casnici si industriali, intrucit are efecte asupra costului kilowattului -ora. Incepind cu 1 iulie, la nivelul intregii societati HIDROELECTRICA au fost infiintate Uzine de Reparatii pentru hidrocentrale si peste 350 de salariati ai Hidrocentralei Portile de Fier, care lucrau in domeniul reparatiilor, au fost inclusi in schema de personal a acestei uzine, ceea ce a atras nemultumiri legate de nesiguranta noului loc de munca. Dupa ce au protestat zilnic, timp de aproximativ zece zile, prin intreruperea activitatii pentru o ora, sindicalistii de la Portile de Fier au decis sa opreasca actiunea de protest, asteptind un dialog favorabil cu administratia societatii HIDROELECTRICA.

„Actiunile unilaterale, ilogice si nelegale intreprinse de conducerea HIDROELECTRICA SA, precum si refuzul continuu de a purta un dialog cu salariatii au condus la crearea unei situatii conflictuale, deosebit de tensionate, la sucursala Portile de Fier. A fost incalcat flagrant Contractul Colectiv de Munca si Acordul Social incheiat cu Guvernul Romaniei, iar convingerea salariatilor este ca actiunile conducerii au ca justificare doar interesul unor persoane, contrare interesului salariatilor“, a spus Cristinel Popescu, liderul sindicatului din Hidrocentrala Portile de Fier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS