19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistratul Irinel Paun a pierdut si functia de prim-procuror adjunct, ocupata cu o luna in urma

Magistratul Irinel Paun a pierdut si functia de prim-procuror adjunct, ocupata cu o luna in urma

Procurorul Irinel Paun a fost eliberat, incepind de marti, din functia de prim-procuror adjunct al Parchetului Mehedinti, printr-un ordin al ministrului justitiei, Rodica Stanoiu. Aceasta este cea mai rapida cadere dintr-o functie de conducere a unui magistrat mehedintean, avind in vedere ca, in urma cu o luna, procurorul Irinel Paun fusese inlocuit din functia de prim-procuror al Parchetului Mehedinti cu prim-procurorul adjunct de la acea vreme, magistrat Cornelia Schinteie. Se pare ca Paun devenise o persoana incomoda in justitia din Mehedinti, dupa incercarea de a finaliza mai multe dosare de coruptie.

La sfirsitul lunii mai, cind in functia de prim-procuror al Parchetului Mehedinti se afla inca Irinel Paun, au fost facute publice date din dosare penale care vizau persoane importante din judet, printre care s-au numarat fostul director al FPS Mehedinti, Stefan Lulea, fostul primar al comunei Simian, Constantin Harcau, actualul director al PETROM Mehedinti, Adrian Duicu si Florinel Bejenaru, directorul Navigatiei Fluviale Romane (NFR) Drobeta, a carui sotie este presedinta Tribunalului Mehedinti.

Pentru primele sase luni ale anului, Parchetul Mehedinti a raportat un singur caz de coruptie, inregistrat in judet, toate persoanele implicate fiind cercetate acum in stare de libertate. O alta schimbare in conducerea Parchetului Mehedinti, care a avut loc la inceputul acestei luni, l-a vizat pe procurorul sef al Sectiei Urmariri Penale, demis din aceasta functie din ordinul procurorului general al Parchetului de pe linga Curtea Suprema de Justitie. Mai multi magistrati din tara au fost eliberati din functie marti, la cerere sau din motive profesionale, printr-un ordin al ministrului justitiei, Rodica Stanoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS