14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile de reabilitare la Poarta Sarutului au fost sistate

Lucrarile de reabilitare la Poarta Sarutului au fost sistate

Lucrarile de reabilitare a operelor lui Constantin Brancusi – Poarta Sarutului si Aleea Scaunelor – au fost sistate de mai bine de doua saptamini. Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a declarat ca aceasta situatie este cauzata de conflictul dintre firma constructoare, SC TLS Bucuresti, si proiectanti:

„Constructorii spun ca nu sint lasati sa-si faca treaba, iar solutiile proiectantilor sint distructive. Astfel, lucrarile au fost oprite. In aceasta situatie, primaria nu poate interveni din cauza ca licitatia a fost organizata de Ministerul Culturii. Am trimis o scrisoare deschisa ministrului culturii, Razvan Theodorescu, iar la sfirsitul acestei saptamini cind acesta va vizita Curtisoara, sper sa ajunga si la Tirgu Jiu. Voi avea o discutie in care ii voi solicita sa aplaneze conflictul, pentru ca lucrarile sa se finalizeze la 1 septembrie, asa cum a fost stabilit.

In plus, il voi informa ca lucrarile de revizie la Coloana fara Sfirsit nu au fost efectuate nici pina in prezent. Sper ca nu vom fi din nou tratati cu indiferenta. In urma cu ceva timp, invitindu-l sa viziteze judetul Gorj si municipiul Tirgu Jiu, ministrul culturii a refuzat…“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS