14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii trasniti... la propriu au pus parintii pe jar

Inspectorii trasniti… la propriu au pus parintii pe jar

Marti seara a fost, fara doar si poate, una dintre cele mai agitate pentru proprietarii salilor de Internet. In urma anuntului Ministerului Educatiei si Cercetarii, cum ca rezultatele repartizarii la licee a celor care au scapat de examenul de capacitate vor fi afisate pe un site special, in seara cu pricina toate salile de Internet au fost luate cu asalt de parinti si de copii. Inca de la ora 19.00, cei mai prevazatori dintre ei si-au ocupat locuri in fata calculatoarelor, inarmati cu pixuri, cu nelipsitele liste cu numele copiilor prietenilor, ai colegilor de serviciu, ai prietenilor prietenilor si cu… multa rabdare. Pina aproape de miezul noptii, site-ul www.portal.edu.ro a fost, probabil, unul dintre cele mai accesate in Romania. Dar…teapa! Furtuna de marti seara a ramas indiferenta la starea febrila a doljenilor care asteptau rezultatele si le-a stricat toate planurile. Ca un facut, un trasnet a lovit exact reteaua Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj tocmai cind functionarii asteptau toti, fir a par, ca ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, sa apara pe ecrane si sa faca un comunicat privind rezultatele. Numai ca, in loc de aparitia ministrului, inspectorii au fost ravasiti de…efectele trasnetului.

„La ora opt fara un sfert eram toti in sala, asteptind legatura cu ministerul. Tocmai atunci a trasnit, iar trasnetul a nimerit exact reteaua noastra, care a fost distrusa, la fel ca si modemul si unul dintre monitoare“, a spus Constantin Busoi, inspector general al ISJ Dolj.

Mai bine mai tirziu decit niciodata…dar pe nervii parintilor

Functionarii inspectoratului nu s-au lasat insa impresionati si au gasit repede solutia salvatoare. S-au mutat la Universitate, la Facultatea de Automatica, preluind datele de acolo si intocmind listele care urma ca in acea noapte sa fie afisate la scolile generale si la licee.

„Am reusit pina la urma sa afisam rezultatele atit la licee, cit si la scolile generale, astfel incit sa se realizeze o dubla informare: dupa ce au aflat la ce liceu au fost admisi, copiii sa mearga la liceul respectiv si sa isi confirme acest lucru dupa listele de acolo“, a spus Constantin Busoi.

Nenorocirea a fost insa ca parintii si copiii, nestiind ce s-a intimplat, au continuat sa acceseze toata noaptea adresa de web, neputind sa isi explice ce se intimpla.

„Am incercat pina aproape de ora 12.00 sa intru pe adresa aflata de la televizor, sa vad ce a facut copilul meu. A fost imposibil. Pina la urma, m-am dus la scoala, sa vad daca fusese afisat ceva, dar fara nici un rezultat. Acasa, pe nevasta-mea incepuse sa o doara inima, luase deja Distonocalm. Iar a doua zi de dimineata, adica astazi (ieri – n.r.), rezultatele au fost afisate abia dupa ora 11.00“, a spus Costel Ionescu, tatal unui proaspat licean.

Parintii s-au perpelit toata noaptea in asteptarea rezultatelor, unii dintre ei facind noapte alba si infiintindu-se in fata scolilor inca de la ora cinci.

Chiar daca nu mai consoleaza pe nimeni, ieri, adresa www.portal.edu.ro a putut fi accesata fara probleme, lucrurile intrind in normal. Ce-i drept, cam tirziu pentru nervii greu pusi la incercare ai parintilor si copiilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS