16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu a inceput aplicarea Legii fondului funciar

Nu a inceput aplicarea Legii fondului funciar

Ion Doicaru s-a crezut la 66 de ani numai bun de aruncat in viltoarea campaniei electorale pentru ocuparea postului de primar al comunei Argetoaia. Fost presedinte de cooperatie, fost presedinte de CAP, fost primar comunist, Doicaru si-a zis, acum doi ani, ca ar fi bine sa-si treaca in autobiografie si o functie de fost primar democrat. Cum a zis asa s-a si intimplat si acum, la 68 de ani, poate sa-si incheie mandatul linistit ca a obtinut ceea ce a dorit; inca o functie de… fost.

Capitolul functii este singurul la care sta bine Doicaru, ca in rest e vai si amar. Desi de 11 ani se tot aplica in judet citeva legi ale fondului funciar, la Argetoaia nu prea s-a auzit nici de ele si nici de termenele la care trebuie finalizate. Din cele 2.552 de titluri de proprietate ce ar fi trebuit emise pentru proprietarii de terenuri din comuna nu au fost eliberate pina acum decit 550. Daca vom calcula statistic activitatea primariei si a primarilor care s-au perindat in cei 12 ani, vom afla ca titlurile de proprietate au fost emise cu o …viteza de 50 de bucati pe an. Folosind aceeasi metoda putem anticipa ca pentru emiterea celorlalte 2.000 de titluri sint necesari, la Argetoaia, inca 40 de ani. Deci, finalizarea Legii fondului funciar in aceasta comuna se va face in anul… 2042

Locuitorii din Argetoaia au luat pamint si din alt judet

Doicaru zice ca tot ce a muncit el intr-o viata de „fost“ au distrus altii in citiva ani.

Suparat rau pe cei care i-au urmat in functiile de „fost“, primarul Doicaru crede ca a muncit cit a putut, iar cei care i-au urmat nu au facut altceva decit sa distruga.

„Cei care s-au plimbat prin comuna nu au facut nimic si acum ma critica pe mine prefectura. Ce sa fac daca nimeni nu vrea sa lucreze? Aici problema este incurcata ca s-a facut punerea in posesie pe vechile locuri, iar din cauza reorganizarilor administrative facute in decursul anilor, pamintul argetoienilor este acum in alte comune si avem necazuri. Oamenii din sat s-au dus in comunele invecinate sa lucreze ceea ce au avut de la parinti. Nu ma pot certa cu tot satul si de aceea ne-am certat cu aproape toti primarii vecini. Argetoienii au intrat si pe paminturile din judetul Mehedinti, ca e foarte aproape de noi. Nu a ramas nimeni fara pamint aici, dar problema este ca trebuie facute din nou alte masuratori, alte treburi… E incurcata rau de tot aici!“, spune Doicaru.

Conform Legii fondului funciar, primarul unei localitati este si presedintele comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar. De doi ani, primarul Doicaru are si aceasta calitate, dar se pare ca nu poate impresiona pe nici un functionar al primariei din moment ce se afla la inceputul emiterii titlurilor de proprietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS