21.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul bebelus clona s-ar putea naste in decembrie

Primul bebelus clona s-ar putea naste in decembrie

Primul bebelus dezvoltat dintr-un embrion obtinut prin clonare s-ar putea naste in decembrie, afirma ginecologul italian Severino Antinori, intr-un interviu publicat de cotidianul Liberation.

„Am implantat 18 embrioni obtinuti prin clonare si am obtinut o sarcina, care se afla in a cinsprezecea saptamina. Fatul are o morfologie normala“, afirma ginecologul, precizind ca 50 de cupluri in care partenerul suferea de infertilitate masculina totala s-au oferit sa intre in programul de clonare. Severino Antinori mai spune ca bebelusul nu se va naste in Italia si nu va fi prezentat public imediat dupa nastere.

„Avind in vedere opozitia societatii fata de clonare, parintii ar fi supusi unei presiuni teribile“, apreciaza el. Antinori a mentionat ca bebelusul va fi supus unor teste. Ginecologul italian spune ca nu va publica un tratat stiintific asupra clonarii decit dupa ce vor exista cel putin 20 de copii creati prin acest procedeu. Daca sarcina va fi dusa la termen, in decembrie, pacienta profesorului italian va da nastere clonei sotului sau steril, un fiu geaman cu tatal sau. Ginecologul italian a stirnit un scandal, in 1994, reusind sa ajute o femeie de 63 de ani, aflata la menopauza, sa aiba un copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS