17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO batrina din Tirgu Jiu a depozitat in casa peste patru tone de gunoi

O batrina din Tirgu Jiu a depozitat in casa peste patru tone de gunoi

• De mai multi ani, Maria Bubaciosu, de 70 de ani, maninca numai de la tomberon
• Angajatii Directiei pentru Servicii Comunale Tirgu Jiu au scos din casa femeii patru remorci de gunoi

O batrina din cartierul Meteor, din municipiul Tirgu Jiu, si-a disperat vecinii cu tonele de gunoi pe care le-a adunat in casa de-a lungul timpului. De peste cinci ani, Maria Bubaciosu colecteaza pungi, sticle, borcane, haine vechi si alimente stricate, pe care le-a indesat pur si simplu in casa, pastrind un locusor unde sa doarma. Singurii care au indraznit sa locuiasca alaturi de femeie sint sobolanii.

Desi traieste singura, batrina nu a avut probleme cu sanatatea sau cu mincarea, pe care a gasit-o din belsug in tomberoane. In ciuda saraciei crunte in care traieste, Maria Bubaciosu se lauda tot mereu la vecini cu rudele sale: sotul femeii este in Germania, iar una dintre fete este plecata de citiva ani in Italia.

In fiecare dimineata, de la ora 6.00, Maria Bubaciosu porneste agale spre centrul orasului, in speranta ca va mai aduce acasa cite ceva de mincare sau resturi de haine de prin lazile de gunoi. Se intoarce acasa cu ceea ce gaseste mai bun: bucati de piine, sticle cu lapte stricat, legume si cite o hainuta mai ponosita, pe care sa o puna peste celelalte cu care si-a umplut camerele. Casa pe care o are in cartierul Meteor este renumita, femeia fiind cunoscuta pentru pasiunea ei de a colectiona gunoi.

Pe o ulicioara de la strada principala se poate vedea, asezata linga un palat tiganesc, o casuta „ponosita“, care sta sa se crape de gunoiul care a fost indesat in ea. Maria Bubaciosu, asezata in mijlocul „paradisului“ de miresme, care te ingrozeste, a devenit spaima vecinilor, care au reclamat-o pe batrina la primarie. Olga Daniles, o vecina care s-a saturat de aerul pe care il respira in fiecare dimineata cind iese pe poarta, a spus: „Nu mai putem trai in felul asta! Nu stiu de ce stringe gunoaie. Cred ca de foame, ca mereu se hraneste cu ceea ce gaseste pe acolo. Chiar daca o sa faca cineva curat pe aici, in doua saptamini o sa fie la loc. Nu mai suportam! “

Lacrimi de despartire…

Spre regretele femeii, ieri, in jurul prinzului, o echipa de la Directia de Servicii Comunale (DSC) Tirgu Jiu s-a deplasat la fata locului, pentru a face „lumina“ in casa femeii. Cu toate ca nu s-a opus, batrina a inceput sa plinga atunci cind prima lopata a intrat in muntele de gonoaie. „Nu stiu, ca asa imi vine sa pling citeodata. Asa pling eu! De peste cinci ani am adus aici in camere tot ce am putut. Maninc numai de la gunoi si nu am nimic. O singura data am ajuns la spital, dupa ce am luat o mama de bataie. Nu am nici bani, ca am facut doar o clasa si jumatate, iar pe unde am lucrat nu mi-au dat nici o pensie. Acum nu stiu ce sa ma fac. Au venit oamenii astia, trebuie sa le dau de mincare ca oi mai gasi ceva pe aici prin gunoi. Trebuie sa le gatesc ceva. Mai aveam o bucata de brinza pe aici, pe undeva, dar cred ca au aruncat-o“, s-a destainuit batrina. Dupa ce au scos aproximativ patru tone de mizerie din casa femeii, angajatii DSC Tirgu Jiu i-au multumit acesteia, luindu-si talpasita fara sa mai guste din bucatele pregatite. Maria Bubaciosu a spus ca de cinci ani nu a mai avut caldura in casa, iar baie isi face la o pompa din curte. Cele doua fete ale sale nu o mai viziteaza: una este maritata la Rovinari, iar alta traieste in Italia. Despre barbatul ei, plecat in Germania, batrina nu mai stie nimic, spunind doar atit: „Am auzit ca s-a insurat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS