11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumarul gorjenilor care se bronzeaza pe plaje straine s-a triplat

Numarul gorjenilor care se bronzeaza pe plaje straine s-a triplat

Agentiile de turism din Gorj au inregistrat in aceasta vara solicitari de trei ori mai numeroase pentru sejururile pe plajele altor tari. Gorjenii prefera Italia, Grecia, Spania sau Turcia. O vacanta de o saptamina intr-una din aceste tari costa intre 250 si 300 de dolari. Destinatiile exotice nu par sa-i atraga pe turistii gorjeni.

„Au existat turisti care s-au interesat si de insule indepartate, unde o vacanta depaseste 1.000 de dolari. Unii au renuntat mai mult din cauza distantei“, a spus Radu Ciobanu, seful unei agentii de turism. Nu toti gorjenii insa pleaca la odihna.

„Nu stim citi dintre solicitanti chiar pleaca in scop turistic. Ei ne cer noua pachete turistice si figureaza ca turisti. Ce fac acolo si daca se mai intorc nu mai stim“, a spus Olivia Voiculescu, agent de turism. Agentiile de turism din Gorj au totusi clienti fideli care pleaca de ani de zile spre plaje straine, pentru ca platesc aceleasi sume ca pentru o vacanta in Romania, dar pentru un confort sporit.

„Medicii se numara printre cei mai fideli clienti care fac turism adevarat. Mai sint si citiva patroni care merg in fiecare an. In rest, avem excursionisti din toate categoriile sociale. Sint si oameni care fac eforturi financiare ca sa vada o tara straina la care au visat“, spun sefii agentiilor de turism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS