9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGainile si televizorul color, etalon pentru stabilirea saracilor

Gainile si televizorul color, etalon pentru stabilirea saracilor

In comuna Giurgita, 214 persoane beneficiaza de ajutor social, pentru plata caruia primaria trebuie sa scoata 170 de milioane de lei lunar.

Petrus Stroie, primarul comunei, spune ca este o suma foarte mare pentru bugetul lui, iar oamenii nu-si pot primi integral banii: „De la bugetul de stat am primit, pe sase luni, 503 miloane de lei. Conform Legii 416, trebuia sa primesc, peste un miliard de lei. Pina in aprilie au fost bani, dar acum nu mai sint. Cetatenii primesc 60 la suta din suma care li se cuvenea“.

Pentru a distribui banii la persoanele care au mai mare nevoie de ei, primarul a dispus ca, de la 1 iulie, sa se faca din nou anchete sociale la domiciliu: „Sper sa reducem la jumatate numarul celor care primesc ajutor social. Facem din nou anchete, sa vedem cite camere are casa in care locuiesc, cite gaini, porci etc. Daca vor depasi plafonul stabilit de noi, nu vor mai primi ajutorul social“. Acelasi mod de distribuire l-au adoptat si cei de la Primaria Melinesti. In primele luni existau 117 dosare pentru care se platea ajutor social, reprezentind 60 de milioane de lei in fiecare luna.

Aurelia Gelep, secretarul Primariei Melinesti, spune ca numarul dosarelor de ajutor social a scazut, in martie, la 55: „Am facut din nou anchete sociale si am luat in calcul daca au televizor color, mai multe camere de locuit, animale. Asa am redus numarul celor care primesc ajutor social la 55 de persoane“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS