13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeteorologii atentioneaza asupra caniculei din urmatoarele trei zile

Meteorologii atentioneaza asupra caniculei din urmatoarele trei zile

Autoritatile locale au reluat ieri recomandarile catre agentii economici si institutii privind masurile pe timp de canicula, dupa ce au primit de la meteorologi o atentionare privind temperaturile foarte ridicate prognozate pentru urmatoarele trei zile. Potrivit Institutului National de Meteorologie si Hidrologie (INMH), regiunile afectate de canicula vor fi cu preponderenta vestul, sudul si estul tarii. Pentru zilele de joi, vineri si simbata, prognoza meteo indica temperaturi de pina la 37 de grade Celsius. Totodata, indicele de confort termic (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de cimpie. In acest caz, agentii economici si celelalte institutii trebuie sa le asigure conditii speciale de lucru angajatilor lor.

De asemenea, autoritatile locale sustin ca sint pregatite pentru vremea caniculara, luindu-se masuri de stropire a strazilor si a aleilor cu apa, de trei ori pe zi.

Doljenii sufera din cauza variatiilor de temperatura

Variatiile de temperatura din ultimul timp dau mult de lucru cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanta Dolj. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 160 de apeluri la Salvare, cu peste 50% mai multe decit intr-o zi obisnuita.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanta Dolj, cei mai afectati de vremea capricioasa au fost cardiacii.

In plus, medicii au fost nevoiti sa faca fata unui numar crescut de spasmofilii, lipotimii si indigestii.

Evitarea locurilor aglomerate, consumarea a cit mai multor lichide, un regim alimentar fara grasimi si respectarea intocmai a medicatiei prescrise de medici sint citeva din sfaturile care trebuie urmate pentru a nu ajunge la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS