17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIdila in parc: urmasii tigrului Sandokan se „topesc“ dupa caprioara Bambi

Idila in parc: urmasii tigrului Sandokan se „topesc“ dupa caprioara Bambi

Vara, pe caldurile care toropesc orice fiinta si rezistind cu greu competitiei dintre „focul“ care dogoreste de sus si fierbinteala ce se degaja din caldarim, putine sint locurile in care poti gasi o oaza de racoare.

Parcul „Romanescu“ a fost dintotdeauna preferatul craiovenilor, iar vara, parca mai mult ca niciodata, linistea si racoarea aleilor sint ca un balsam pe lincezeala generala: o plimbare cu barca pe lac, o dulce motaiala pe o banca umbrita si, nu in ultimul rind, gradina zoologica. Tineri si batrini, adulti sau copii, toti se opresc sa admire animalele. Iar in curind, in parc vor mai aparea citeva „vedete“: Aka si Roki, doi pui de tigru, de nici doua luni si jumatate, isi vor face intrarea in „lume“ peste citeva zile.

Jucausi si foarte pasnici, Aka si Roki sint a treia generatie de pui a tigrilor de la zoo si singurii care au scapat pina acum cu viata. Ca orice tigru aflat in captivitate, Sasa si Sandokan, parintii, isi devorau odraslele la putin timp dupa venirea acestora pe lume. Iar daca scapau din coltii mamei, vreo boala rebela rapunea puii de felina. Cel putin asa a fost pina acum. „I-am luat imediat de linga tigroaica, din prima zi de cind au venit pe lume, si i-am hranit artificial. De citeva saptamini le-am dat si carne. Sint sanatosi si au supravietuit; sint prima generatie de pui de tigru care trec de virsta de doua luni si, pentru noi, asta este o mare realizare“, a spus Ion Cojocaru, administratorul gradinii zoologice.

Pentru puii de tigru, cel mai bun tovaras de joaca, netemator si la fel de blind, este Bambi, un pui de caprioara, donat de un iubitor de animale. Crescuti in acelasi spatiu si hraniti de aceeasi mina, puii de pradator feroce n-au auzit (cel putin pina acum) vocea instinctului si zburda impreuna cu puiul de caprioara de care s-au atasat atit de mult incit si responsabilii cu ingrijirea animalelor au ramas uimiti. Daca vreun tigrisor exagereaza cu voiosia sau se indeparteaza nepermis de mult de „casa“ lui, gardianul Patrocle, un ciine teckel, tot donatie a unui craiovean, restabileste imediat ordinea. Din donatii, zestrea“ gradinii zoologice s-a imbogatit in ultimele saptamini cu mai multi pui de uliu, erete si chiar opt cai, fosti „graniceri“ ai politistilor de frontiera din Severin, urmind ca, in curind, sa soseasca si o lupoaica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS