13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii au refuzat sa intre in Hidrocentrala Portile de Fier I

Salariatii au refuzat sa intre in Hidrocentrala Portile de Fier I

Salariatii din Hidrocentrala Portile de Fier I nu au intrat in programul normal de lucru, timp de o ora, ieri-dimineata, continuind astfel protestul fata de intentia de externalizare si privatizare a serviciilor de reparatii si intretinere din HIDROELECTRICA.

Actiunea revendicativa vine dupa ce, timp de doua saptamini, salariatii de la Portile de Fier I au fost in greva japoneza si au lucrat cu banderole albe pe mina.

Potrivit liderului de sindicat, Cristinel Popescu, externalizarea presupune pierderea sigurantei locului de munca si a veniturilor pe care salariatii societatii le au in prezent.

Mai mult, Popescu nu este de acord cu lipsa unui dialog intre conducere si sindicat, ceea ce duce la o stare de tensiune in rindul salariatilor. De la inceputul acestei luni, au fost infiintate uzine de reparatii la nivelul fiecarei sucursale ce apartine societatii HIDROELECTRICA, 357 de salariati de la Portile de Fier fiind trecuti in schema de personal a noii uzine.

Pina la 1 septembrie, in baza unei hotariri de guvern, uzina de reparatii ar urma sa fie separata de HIDROELECTRICA. Actiunile de protest vor continua si in zilele urmatoare, timp de o ora, zilnic, la locul de munca.

Salariatii continua sa lucreze cu banderole albe si recupereaza ora de inactivitate prin scurtarea pauzei de masa.

Potrivit reprezentantilor HIDROELECTRICA Portile de Fier, actiunea revendicativa nu impiedica in prezent desfasurarea activitatii hidrocentralelor de la Portile de Fier I si II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS