13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Macesu de Jos s-au obtinut 3.500 de kilograme de griu la hectar

La Macesu de Jos s-au obtinut 3.500 de kilograme de griu la hectar

In anul in care pamintul a crapat de seceta, plantele nu s-au ridicat mai sus de genunchiul broastei, iar vitele mor de foame pe izlazurile pirjolite de seceta, la Macesu de Jos s-a reusit performanta ca, in urma recoltatului, sa se obtina o productie de 3.500-4.000 kg griu/ha.

Pe locul fostelor orezarii ale IAS, concesionate si administrate de inginerul Alexandru Boicea si cultivate cu griu, anul acesta s-au batut toate recordurile unui an normal in precipitatii. Productia recoltata nu a fost afectata de efectele secetei nesfirsite care bintuie judetul de mai bine de trei ani. Fara a folosi sistemul de irigatii, ci doar pastrind sistemul de indiguire din lunca Dunarii, Alexandru Boicea a reusit ceea ce parea incredibil, sa obtina o productie normala la hectarul de griu cultivat.

In conditiile in care la numai citiva kilometri de terenurile din fostele orezarii proprietarii nu au putut nici macar sa bage combinele in lanuri din cauza dimensiunilor foarte mici ale plantelor, la Macesul de Jos poti sa crezi ca oamenii au avut o intelegere speciala cu Dumnezeu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS