14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua familii din Severin au fost izolate de un zid de doi metri

Doua familii din Severin au fost izolate de un zid de doi metri

Familiile Furnea si Moraru au fost „eliberate“ ieri de catre reprezentantii Primariei Drobeta Turnu Severin si de cei ai Regiei Autonome LOTUS, dupa o luna, timp in care a trebuit sa sara un gard inalt de doi metri, pe care proprietarul unui imobil cu care aveau o curte comuna l-a ridicat si a inchis calea de acces catre strada.

Echipele de lucratori ai Primariei Drobeta Turnu Severin au spart ieri o portiune de aproximativ un metru din zidul de boltari care bloca intrarea si iesirea din curte a celor doua familii, chiriase intr-un imobil ce apartine Regiei Autonome LOTUS.

Familia Birlan, de pe strada Traian nr. 126, din Drobeta Turnu Severin, si-a ingradit proprietatea, cumparata de la fata primului proprietar al imobilului, fara a mai lasa insa o cale de acces pentru ceilalti locatari, dintr-un imobil aflat in aceeasi curte. In aceste conditii, membrii familiilor Furnea si Moraru au fost nevoiti sa sara, zi de zi, gardul de beton, pentru a iesi din curte.

„Dintotdeauna a existat o cale de iesire pe aici si asta o stia si actuala proprietara. Scrie si in actul din 1935 al casei pe care a cumparat-o ca se intra si iese din aceasta curte, dar nu a dorit sa inteleaga. A trebuit sa sarim cu ajutorul unei scari, impreuna cu copiii – unul de doi ani si celalalt de un an si opt luni“, a spus Elisabeta Furnea.

Fara sa cunoasca faptul ca exista un drept de servitute, primaria a eliberat autorizatia de construire a gardului imprejmuitor pe 23 mai. Autorizatia a fost insa anulata ulterior si au fost trimise somatii prin care s-a solicitat respectarea dreptului de servitute.

Pentru ca nu s-a luat nici o masura, in acest sens, reprezentantii primariei au lasat ieri o cale de acces pentru chiriasi si au decis sanctionarea cu 27 de milioane de lei a proprietarilor care au ridicat gardul.

Vineri va avea loc o noua infatisare in procesul pe care primaria l-a intentat proprietarilor imobilului de pe strada Traian nr. 126.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS