10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateThailanda anunta cel mai mare experiment al unui vaccin impotriva HIV

Thailanda anunta cel mai mare experiment al unui vaccin impotriva HIV

Autoritatile thailandeze au anuntat organizarea celui mai vast experiment privind un vaccin anti-HIV, la care vor participa 16.000 de voluntari. Proiectul se va efectua in colaborare cu programul de cercetari HIV al armatei americane.

Ministrul sanatatii a precizat ca experimentul, care va incepe in decembrie, este primul din lume destinat sa determine eficienta unui vaccin impotriva HIV.

Inainte de fi experimentat pe oameni, vaccinul a trecut prin doua faze de experimentare care au demonstrat, cu certitudine, ca nu va pune in pericol viata umana.

Vaccinul consta in doua injectii care vor fi facute voluntarilor din doua provincii ale Thailandei, iar rezultatele vor fi cunoscute peste cinci ani. Numarul cercetarilor desfasurate in lume in scopul gasirii unui vaccin anti-HIV este foarte mare, dar nu exista nici o garantie ca acestea vor fi incununate de succes.

Potrivit cifrelor ONU, anual se aloca intre 400 si 500 de milioane de dolari pentru cercetare in acest domeniu. Dar perfectionarea unui vaccin impotriva virusului imunodeficientei umane (HIV) are de intimpinat mai multe obstacole, cel mai mare fiind acela ca virusul ataca direct globulele albe, care au functia sa organizeze tocmai apararea organismului, lasindu-l pe acesta total lipsit de rezistenta la infectii sau virusi.

Anuntul acestui experiment vine chiar inainte de deschiderea conferintei internationale despre HIV-SIDA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS