22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum putem scapa de herpes

Cum putem scapa de herpes

Herpesul – herpes simplex – este o infectie virala a pielii care, desi a fost tratata, poate reaparea de mai multe ori. Acest fenomen se datoreaza faptului ca, desi este eliminat de pe piele de catre sistemul imunitar al organismului, el se ascunde in nervi si nu poate fi eliminat din organism.

Infectiile cu herpes sint foarte des intilnite, specialistii estimind ca din zece persoane, noua au fost expuse acestei boli. Exista cazuri in care multe persoane sint infectate fara sa stie acest lucru, din pacate ele pot raspindi in mod inconstient infectia.

Atunci cind herpes simplex incepe sa se manifeste, in zona afectata apare un grup de umflaturi mici si rosii care contin un lichid. Uneori, aparitia acestora a fost precedata de senzatii de mincarime si de arsura.

Dupa citeva zile, bubele incep sa se usuce si se formeaza o coaja galbuie, care, cu timpul, cade si roseata dispare treptat. Intregul proces de manifestare a bolii dureaza intre zece si 14 zile, foarte rar raminind cicatrici vizibile.

Medicii afirma ca exista doua tipuri de virus herpes. Virusul de tip 1 cauzeaza aproximativ 60% dintre aceste cazuri de bubite care apar pe buze si pe fata. Restul cazurilor – 40% – sint generate de tipul 2 de herpes. In cazul herpesului genital, 40% dintre cazuri sint declansate de herpesul de tip 1, iar restul de 60%, de herpesul de tip 2.

Herpesul se poate transmite prin contact sexual, sarut, dar si prin contacte apropiate. Este bine ca atunci cind intr-o familie unul dintre membrii acesteia sufera de herpes, ceilalti sa nu foloseasca tacimurile, vesela sau prosoapele pe care le-a utilizat persoana afectata.

Aceasta infectie virala se poate transmite de la o persoana la alta chiar daca purtatorul nu are simptome sau nu i-a aparut nici o eruptie. Daca ati fost infectat cu herpes simplex tip 1, nu mai puteti fi reinfectat cu acest virus, dar, in schimb, puteti fi infectat cu herpes simplex tip 2.

Herpes simplex este cauzat de virusul herpes hominis

Tratarea herpesului nu este complicata, ci tine mai degraba de o igiena stricta. Atunci cind boala s-a declansat, zona afectata trebuie spalata de doua ori pe zi cu un sapun fin si actiune delicata.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca daca aveti herpes oral sau genital, puteti transmite boala si altora chiar daca nu aveti nici un simptom.

In cazul in care aveti o infectie cu herpes, este bine sa-i anuntati pe toti aceia cu care intrati in contact apropiat, pentru ca foarte multe persoane transmit aceasta boala deoarece nu stiu ca sint purtatorii ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS