22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca isi bea cafeaua de dimineata cu iubita fostului ei sot

O craioveanca isi bea cafeaua de dimineata cu iubita fostului ei sot

Cei trei, impreuna cu copiii, nora si nepotii lor traiesc sub acelasi acoperis

Cind saracia da buzna peste tine ca la ea acasa si nu ai alternativa, nu e exclus sa te trezesti intr-o situatie ciudata, deloc inteleasa sau agreata de vecini. Sa te muti in casa fostului sot si sa traiesti impreuna cu el, cu actuala lui sotie, plus actualul tau sot si toti cei patru copii, rezultati din ambele casnicii, este greu de imaginat chiar si pentru cei mai lipsiti de prejudecati dintre noi. Povestea pare incredibila si prea seamana cu un scenariu de telenovela, dar este adevarata si se petrece chiar in urbea noastra. Intr-un apartament cu trei camere de pe strada Nicolae Titulescu traiesc claie peste gramada zece suflete: doi fosti soti, fiecare recasatorit cu cite un „actual“, patru copii, facuti cu nu se mai stie care dintre cei doi barbati, o a treia nevasta, de data aceasta a celui mai mare dintre copii, cei doi tineri avind la rindul lor o fetita de un anisor si un alt copil pe drum. Daca le-ati pierdut sirul, v-ati incurcat la numaratoare si nu mai intelegeti care cu care, nu va faceti probleme; chiar si ei stau sa se gindeasca atunci cind trebuie sa explice legaturile de rudenie.

Povestea Marianei Rogojina este trista: abandonata de parinti, crescuta de o familie adoptiva, alungata de acolo la 14 ani, femeia s-a casatorit de foarte tinara si a devenit mama a trei baieti crescuti cu chiu, cu vai. Despartindu-se, femeia a ramas din nou singura, copiii raminind cu fostul sot.

Mariana s-a recasatorit, devenind din nou mama, de data aceasta a unei fetite suferinde de bolile generate de lipsuri si de subnutritie. Din lipsa de bani, femeia a ajuns acum sa fie adapostita in casa fostului sot, care nu o doreste, dar o accepta impreuna cu noua ei familie din mila.

„Inainte, cind exista cantina sociala, ne mai descurcam, dar din martie, de cind au desfiintat-o, am dus-o tot mai rau. Barbatu-meu de acum a fost in puscarie si atunci m-am descurcat greu. Nu aveam cu ce sa platesc chiria si sa hranesc fetita asta care are anemie pentru ca nu pot sa ii dau toate vitaminele de care are nevoie. Pina la urma, n-am avut ce face si ne-am mutat la fostul barbat si la copiii mei din prima casatorie, desi acesta si-a luat o alta nevasta. Dupa ce a iesit din inchisoare a venit si barbatul meu de acum tot acolo, ca nu aveam unde sa stam“.

Discutii amicale

la cafeaua de dimineata, intre „fosta“ si „actuala“. Paruiala…dupa

Izolat de partea trista, cea a saraciei si a ridicolului, „menajul“ de pe strada Nicolae Titulescu are si latura lui amuzanta.

„Eu am adus-o pe mama, cu barbatu-su si cu fata la noi. Taica-meu i-a primit numai de gura mea, nu a mai avut ce sa faca. Am facut-o pentru aia mica, altfel ii lasam in strada“, spune oarecum distrat Gabriel Rosca, baiatul cel mare al Marianei, care este casatorit la rindul lui si traieste la aceeasi adresa, impreuna cu sotia si cu fetita lor de un an.

Baiatul spune ca femeile, adica mama lui naturala si actuala concubina a lui Marin Rosca, tatal lui, se inteleg cit de cit bine. Mai mult, cind Mariana are treaba prin oras, o lasa pe Bianca, fetita ei, cu concubina fostului sot.

„Noi ne avem bine. Bem cafeaua dimineata, fetita ramine cu noi, ii dam sa manince, avem grija de ea. Cu barbatii e mai rau. Nu au ochi unul pentru altul si, cind se vad, ies scintei. Dar si femeile, cind se cearta intre ele, iese rau de tot, cu paruieli si cu batai“, spune Corina Bazavan, sotia lui Gabriel Rosca.

Mariana Rogojina vede o singura iesire din aceasta situatie: primaria sa dea curs cererii ei si sa ii ofere o locuinta sociala. „Am alergat peste tot, la primarie, la prefectura, nimeni nu ma baga in seama. Toti imi spun ca nu au de unde sa imi dea camera si ca de ce nu imi dau copilul la orfelinat. Chiar nu inteleg ca eu de fata asta nu ma despart? De la casa de copii vin eu si stiu cum este acolo…Sint disperata! Baiatul al mare si fostul barbat mi-au spus ca ma dau afara, ca nu pot sa ma mai tina. Unde sa ma duc?“, plinge femeia, stringind-o la piept pe Bianca.

Poate ca familia fostului sot al Marianei se va milui in continuare si le va permite celor trei sa ramina in apartamentul de pe strada Nicolae Titulescu. Poate ca primaria, desi acesta este ultimul loc din care Mariana se asteapta sa vina rezolvarea, va gasi o solutie si pentru ei.

Din pacate insa, deznodamintul cel mai aproape de adevar este ca femeia va ramine pe drumuri cu fetita ei de numai citiva anisori, trebuind sa se descurce singura pentru ca actualul sot trebuie sa isi ispaseasca deocamdata pedeapsa: munca in folosul comunitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS