22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai putin de jumatate din profesori vor primi bilete de concediu in aceasta vara

Mai putin de jumatate din profesori vor primi bilete de concediu in aceasta vara

Putine cadre didactice din Mehedinti vor avea in acest an sansa sa-si petreaca un concediu, cu bilete prin sindicat. Din cele 500 de cereri pentru bilete de odihna si peste 150 de cereri pentru bilete de tratament, mai putin de jumatate vor putea fi onorate.

Majoritatea profesorilor au solicitat bilete la munte, pentru perioada 15 iulie – 15 august, adica dupa finalizarea examenelor. Preturile biletelor nu depasesc doua milioane de lei, pentru zece zile, iar cele de tratament sint de 18 zile.

Din cele 222 de bilete primite, 95 sint pentru sfirsitul lunii august, perioada pentru care s-au inregistrat cele mai multe solicitari. Numarul acestora se ridica la 500, iar pentru biletele de tratament – 150.

Potrivit presedintelui Uniunii Sindicatului Liber din Invatamint, filiala Mehedinti, Mihai Dima, se va incerca o suplimentare a biletelor: „Nu stiu daca vom putea acoperi 60-70% din solicitarile cadrelor didactice. Pina cind nu vom vedea cu cit se va suplimenta numarul biletelor, vom fi in continuare nemultumiti. Se stie ca majoritatea profesorilor doresc sa-si ia concediu dupa 15 iulie, cind se finalizeaza examenele de capacitate, bacalaureat, dar si miscarile de personal si concursurile de suplinire“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS