22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii locali din Severin au creat un adevarat haos in trafic

Consilierii locali din Severin au creat un adevarat haos in trafic

Multi dintre posesorii de autoturisme din Drobeta Turnu Severin sint nemultumiti de ultimele masuri de sistematizare a circulatiei din municipiu. Prin Hotarirea nr. 56 a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, privind „masuri de imbunatatire a semnalizarii rutiere si de stabilire a unor locuri de parcare, in vederea fluidizarii circulatiei“, au fost stabilite mai multe sensuri unice si amenajari de noi parcari. Toate aceste masuri nu au reusit decit sa incurce si mai mult circulatia, spre disperarea soferilor.

La articolul 1 al Hotaririi se precizeaza ca, „pentru o mai buna sincronizare si fluidizare a circulatiei rutiere si pietonale, se considera principiul general (!) de circulatie, potrivit caruia strazile perpendiculare pe fluviul Dunarea au prioritate, iar cele paralele au stop in intersectie“.

Doar sase strazi din municipiu fac exceptie de la aceasta „regula“; este vorba de bulevardul Tudor Vladimirescu, bulevardul Revolutiei, bulevardul I.C. Bratianu, strada Maresal Averescu, strada C.D. Ionescu si splaiul Mihai Viteazul.

De asemenea, in urma aplicarii primului articol din hotarirea consiliului local, strada Matei Vasilescu si-a pierdut prioritatea in intersectia cu strada Cosbuc, deoarece aceasta din urma este perpendiculara pe fluviul Dunarea. O situatie similara se gaseste si in cazul strazii Aurelian, care si-a pierdut prioritatea, in intersectia cu strada Vasile Alecsandri, din acelasi motiv.

Automobilistii severineni sint incurcati in sensurile unice de circulatie, care par ca au fost amplasate peste tot. „Nu mai stiu pe unde sa merg. Dintr-o data, ne-am trezit ca avem mai multe strazi cu sensuri unice, decit din cele obisnuite. De la piata, am incercat sa o iau la dreapta, asa cum obisnuiam, dar soferii care se indreptau spre mine mi-au facut semne disperate din faruri. Abia atunci am realizat ca ma aflam pe o strada cu sens unic. Nici pe urmatoarea la dreapta nu am reusit sa intru, pe la Castelul de Apa, pentru ca acolo au amenajat parcari si au stabilit sens unic. Trebuie sa ocolesti cel putin un kilometru, ca sa ajungi la destinatie. E o brambureala totala. Nu stiu cum s-au luat deciziile astea“, a spus Serban Ciorascu, de 49 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Sensuri unice noi pe 11 strazi din municipiu

O parte dintre taximetristi se considera insa norocosi. „Pentru noi nu e atit de rau, pentru ca mai ocolim cu clientii in masina si cistigam si noi mai mult. Acum s-au scumpit si tarifele la taxi. Nici noi nu am invatat toate sensurile unice, desi avem ceva experienta. Parerea mea este ca sint prea multe. Ei spun ca au facut locuri de parcare pe aceste strazi, dar parcarile sint mai mult goale. In centru a ramas aceeasi aglomeratie, pe linga primarie”, a spus Zaharia Cornel, de 24 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Pentru ca haosul sa fie complet, a fost stabilita circulatia cu sens unic pe 11 strazi si segmente de strazi din municipiu: Crisan, Avram Iancu, Antoninii, Cantemir, Cezar, Aurelian, Decebal, Rahova, Smochinului, Alexandru Barcacila, Mihai Eminescu.

Pe toate aceste strazi, aflate in apropiere de centru, au fost trasate parcari, dar putini sint conducatorii auto care le utilizeaza, fluidizarea circulatiei raminind doar un vis frumos pentru severineni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS