12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatinenii trebuie sa scoata bani din buzunar pentru un moft al viceprimarului Postolache

Slatinenii trebuie sa scoata bani din buzunar pentru un moft al viceprimarului Postolache

Citeva mii de slatineni trebuie sa scoata bani din buzunar, in citeva luni, si aceasta deoarece consilierii slatineni au decis sa atribuie denumiri unor strazi noi ale orasului. Ei au trecut cu vederea faptul ca acest lucru inseamna o gramada de bani pe care slatinenii care locuiesc pe strazile in cauza va trebui sa-i plateasca pentru a suporta ideile megalomanice ale consilierilor…

Sa-i zicem „bulevard“, ca e la intrarea in oras

Consilierii au adoptat, in ultima sedinta a consiliului local, un proiect de hotarire prin care unele strazi din oras vor fi botezate cu tot felul de nume. Prin urmare, slatinenii vor auzi de strazi cu numele lui Theodor Georgescu, Gheorghe Chitulescu, Dumitru Dobrescu etc. In general este vorba despre strazi noi… sau mai putin noi.

Viceprimarul Marin Postolache a mers in acest caz si mai departe: „Sa schimbam si denumirea unor strazi mai vechi din oras, cum ar fi cele doua strazi de la intrarea in urbe dinspre Pitesti“, a propus acesta. Apoi a adaugat:

„Sa unim cele doua strazi din aceasta zona, strada Cornisei si strada Libertatii, si sa le numim, sa zicem, bulevardul Eugen Ionescu. Este vorba despre intrarea in oras, despre «cartea noastra de vizita». Ce ziceti?…“, i-a intrebat el pe tovarasii de sedinta. Acestia ce altceva puteau sa faca decit sa fie de acord cu propunerea. Te pui cu al doilea om al orasului! Si au votat „pentru“. Ceea ce au omis insa consilierii cind au adoptat aceasta initiativa cu majoritate de voturi este ca o asemenea operatiune presupune ceva mai mult decit doua-trei vorbe.

Slatinenii – buni de plata

Conform legilor tarii, schimbarea denumirii unei strazi atrage dupa sine o serie de cheltuieli pe care cei afectati, respectiv locuitorii strazii in cauza, trebuie sa le suporte din bugetul propriu.

Cetatenii respectivi au obligatia ca, in termen de 15 zile de la schimbarea domiciliului (in cazul de fata fiind vorba despre schimbarea denumirii strazii unde se afla domiciliul personal, ceea ce este tot un drac) sa se prezinte la organele de politie in vederea emiterii unor noi carti de identitate.

Pentru cei care au ghinionul sa posede si o masina, termenul in care trebuie sa-si preschimbe actele auto (certificatul de inmatriculare si permisul de conducere) este ceva mai lung – 30 de zile.

Daca data limita de preschimbare a documentelor mentionate expira, amenzile nu sint deloc de neglijat. Mii de slatineni va trebui deja sa se ingrijeasca de unde vor face rost de bani pentru preschimbarea cartii de identitate, care costa 57.000 de lei, ori pentru schimbarea documentelor pentru automobil, unde suma zburda de voie peste un milion de lei.

Planul de fata al „parlamentarilor“ locali tinde sa ia calea ideilor nastrusnice pe care cei de la „centru“ le iau mereu. Pe cetateni, nimeni nu-i intreaba nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS