10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Ne judecam de ani de zile pentru contracte prost incheiate de fostele administratii“

„Ne judecam de ani de zile pentru contracte prost incheiate de fostele administratii“

Primaria Tirgu Jiu este implicata, in primul semestru al acestui an, in 500 de actiuni in instanta, din care cele mai multe sint cu privire la Legea fondului funciar. Juristii primariei se confrunta cu o situatie inedita in ceea ce priveste titlurile de proprietate.

„Daca pina acum ne-am confruntat cu o avalansa de cereri pentru eliberarea acestor titluri, in ultimele luni avem foarte multe solicitari de anulare a titlurilor de proprietate. Motivul il reprezinta faptul ca au aparut alti mostenitori sau vecini care revendica acelasi teren. Legea 18 ne da mare bataie de cap, iar numarul actiunilor in instanta depaseste media pe tara. Primaria Tirgu Jiu are mult mai multe procese fata de alte primarii de municipii“, a spus Ion Jianu, juristul Primariei Tirgu Jiu.

Legea 10, privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv de catre stat, a atras dupa sine 1.350 de notificari din partea locuitorilor municipiului Tirgu Jiu.

Primaria se judeca si cu un mort

Contractele incheiate cu diferite firme de catre administratiile anterioare poarta primaria in procese care dureaza de mai multi ani.

Cel mai vechi proces are patru ani, iar municipalitatea se judeca pentru construirea abuziva pe domeniul public a unui imobil situat in apropierea Pietei Centrale.

Ion Popescu, proprietarul imobilului, a cerut stramutarea procesului la Sibiu si primaria a fost nevoita sa-si angajeze un avocat.

„Ne joaca Ion Popescu cum vrea. De patru ani sintem la prima instanta“, a precizat Ion Jianu. De un avocat a fost nevoie si in procesul dintre primarie si firma MINS Constanta. Consiliul local a probat in acest sens suma de 20 de milioane de lei, reprezentind onorariul avocatei Mihaela Grebla, sotia prefectului de Gorj, care va apara interesele primariei in procesele cu firma constanteana.

„Angajarea unui avocat este perfect legala si se face cu acordul consiliului local. In procesul cu firma MINS este vorba de un contract legat de retehnologizarea centralelor termice din oras, incheiat de vechea administratie. Ei ne-au dat in judecata pentru nerespectarea contractului, iar noi i-am dat in judecata si am cerut anularea lui. Avem noua litigii numai cu aceasta firma“, a precizat juristul primariei.

Un alt proces este cel dintre Primaria Tirgu Jiu si o firma care a inchiriat subsolul halei de carne din Piata Centrala. „Este un contract ilegal. Patronul l-a incheiat pe termen nedeterminat cu 20.000 de lei pentru 300 de metri patrati, suma pe care o plateste si in prezent.

Intre timp, el a subinchiriat spatiul si incaseaza de 50 de ori mai mult. Instantele ne plimba de trei ani in acest proces. Cineva il tine in brate pe acest patron.

Cind a fost citat la Curtea de Apel Craiova, ne-a fost trimisa inapoi citatia pe motiv ca persoana cu care ne judecam a murit.

El este sanatos si continua sa incaseze bani pe spatiul nostru“, a mai spus Ion Jianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS