15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tirgujian vrea sa-i ofere casa si masa unui barbat alungat de familie si prieteni

Un tirgujian vrea sa-i ofere casa si masa unui barbat alungat de familie si prieteni

„Un om ajuns la capatul puterilor si al sperantei“ a fost titlul unui articol aparut saptamina trecuta in Gazeta de Sud, care nu a trecut neobservat de catre cititori. Dupa ce a muncit o viata si si-a crescut singur copilul, Dumitru Vlad a ajuns ca la 56 de ani sa doarma pe unde apuca pentru ca nici familia, nici prietenii nu-i mai deschid usa. Fiul sau l-a dat afara dupa ce l-a facut sa-si vinda apartamentul pentru ca avea nevoie de bani, iar fratele lui l-a umilit, punindu-l sa spele wc-ul casei parintesti unde crescusera impreuna. Pina la urma, a fost alungat si de acolo.

Povestea lui Dumitru Vlad l-a impresionat in mod deosebit pe Teodor Ciocan, din Tirgu Jiu. Acesta s-a decis sa-i ofere casa, masa si un loc de munca barbatului, pentru care mila strainilor a ramas ultima sansa.

„E greu sa crezi ca niste oameni straini, care au si ei problemele lor, te pot ajuta, dupa ce rudele tale ti-au intors spatele“, a spus Dumitru Vlad.

Nici nu-si imagina barbatul cit adevar este totusi in aceste vorbe. Teodor Ciocan, a fost director la IAS Turceni, unde a cumparat activele in momentul privatizarii. Impreuna cu sotia, fostul director vrea sa puna pe picioare o mica ferma.

El a amenajat deja citeva camere de locuit pentru personalul care va lucra acolo. Fostul IAS este in plin proces de lichidare, iar noul proprietar are nevoie de un om de incredere pe care sa-l angajeze paznic.

„Cind am citit despre povestea domnului Vlad, m-am gindit ca ar fi cel mai potrivit. Ii ofer o camera, ii asigur masa si un salariu. Ajutati-ma sa dau de acest om“, i-a rugat Teodor Ciocan pe redactorii GdS din Gorj. Familia Ciocan a dovedit, pe linga o bunatate extraordinara, si o modestie iesita din comun. „Nu vrem sa ne apara fotografia in ziar. Nu de asta am dorit sa-l ajutam pe acel barbat. Aveam nevoie de cineva acolo si de ce sa nu oferim o sansa cuiva care chiar are nevoie de un loc de munca si care poate va aprecia cu adevarat ce inseamna sa ai un serviciu in ziua de azi? Ne-a impresionat povestea domnului Vlad. Eu si sotul meu citim in fiecare zi Gazeta de Sud si cum am vazut articolul ne-am gindit amindoi sa-l cautam pe acest om si sa-l ajutam“, a spus Dorina Ciocan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS