22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria din Plenita - osul nevestelor

Primaria din Plenita – osul nevestelor

Viceprimarul de la Plenita, Nicolae Burghel, calca pe urmele primarului: si el, ca si superiorul sau, intentioneaza sa ii faca loc sotiei la amintita institutie. De data aceasta nu mai este vorba de inventarea unui post, pentru ca acesta deja exista: secretar dactilograf. Cum legea spune ca postul nu poate fi ocupat decit prin concurs, viceprimarul – ajutat de primar – incearca, spun oamenii, sa-i impiedice pe posibilii rivali ai sotiei sale sa ia concursul, prin diferite tactici care mai de care mai ingenioase.

Pina pe 15 mai, ocupanta acestei functii a fost Georgeta Filimon. Primind decizia de pensionare, aceasta a mai ramas totusi sa-si indeplineasca atributiile pina la angajarea altei persoane.

Din acest motiv, primaria a hotarit organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de secretar dactilograf, iar in acest scop a lipit peste tot in comuna afise prin care anunta depunerea dosarelor pina la 20 iunie, cind urma sa se sustina examenul. Dosare s-au depus, dar in ziua stabilita concurentii au fost anuntati ca nu va mai avea loc nici un examen. De ce? „Il tin (examenul) cind vreau eu si bag pe cine vreau“, le-ar fi explicat primarul oamenilor adunati in fata primariei.

Nita Mihaela, de 24 de ani, din Plenita, si-a depus dosarul pentru postul de secretar dactilograf chiar a doua zi dupa ce afisele au fost lipite prin sat. Mihaela a mers la primarie convinsa ca va avea mari sanse, deoarece calificarea nu-i lipseste: certificat de atestare de la Grupul Scolar Electroputere pentru specializarea secretar stenodactilograf si operator birotica, certificat de absolvire a unui curs de secretariat al Institutului European de Cursuri prin Corespondenta.

Un amanunt in plus, deloc de neglijat: tatal Mihaelei, Cezar Nitu, este consilier al primariei. Cu toate ca aceasta situatie ar fi parut oricui favorabila – sau, cel putin, de luat in considerare, Mihaela spune ca lucrurile sint mult mai complicate: „Pina pe 20 iunie nu-si mai depusese nimeni dosar in afara de mine. Cu o zi inainte de concurs, toate afisele din sat au fost rupte. Apoi, dimineata, cind m-am dus sa dau examen, mi s-a spus ca nu se mai tine, pentru ca nu este validat de Prefectura Dolj. Dar de ce s-a mai anuntat? Nu trebuia sa-l valideze inainte de a-l anunta?“.

Asa cum spun oamenii din sat, se pare ca aminarea examenului a fost o tactica bine gindita de viceprimar. Sotia lui ocupa postul de secretara la Unitatea Militara 01483 Plenita, care se va desfiinta pe 28 iulie. Lenuta va fi disponibilizata si, conform normelor in vigoare, va primi suma de 100 de milioane de lei. Viceprimarul s-a pregatit insa din timp pentru a-i asigura sotiei sale un alt loc de munca: secretara la primarie.

Dar Lenuta nu isi poate depune dosarul de angajare, pina nu e disponibilizata si pina nu ia banii. Primarul face tot ce poate sa amine concursul cu pricina, chiar daca acest lucru agita spiritele prin comuna. De cistigat, va cistiga cu siguranta. „Astept sa iau ordonanta, dau 30 de milioane primarului si tot trebuie sa ma angajeze“, au auzit-o martori pe Lenuta laudindu-se prin sat.

Ca raspuns la aceste acuzatii, atit primarul, cit si viceprimarul au considerat ca ele au fost facute de persoane rau intentionate si ca nimic din toate acestea nu este adevarat: „S-a votat in consiliul local acest concurs, dar, din motive intemeiate – s-a imbolnavit secretarul – nu am reusit sa trimitem cererea la prefectura pentru a-l valida. De aceea l-am aminat. Restul este o aberatie. Noi nu putem ingradi accesul la examen. Se va sustine fara restrictii paranoice si va cistiga cel care are curaj si pregatire.“

Mihaela Nita a mers la prefectura sa se lamureasca. Aici nu a primit nici un raspuns exact, insa aceasta situatie ramine spre analizare. Cert este ca examenul va avea loc, iar comisia de examinare va fi de la Craiova. Chiar daca data concursului nu a fost inca stabilita, Mihaela este hotarita sa se prezinte.

„Dupa atitea reclamatii, stiu precis ca nu o sa-l mai iau, cu cite diplome m-as duce. Dar macar sa se faca dreptate. Pai nu e de ajuns ca primarul isi baga nevasta la primarie, acum face si viceprimarul la fel? Mai au putin si aduc tot neamul!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS