13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Flash

Criza de idei

Conducerea Primariei din Mirsani nu mai are idei. Este vorba de fapt despre eventuale planuri sau proiecte pentru comuna. Au fost reparate drumurile, renovate scolile si chiar a fost amplasata o fintina arteziana in parcul din centrul comunei. Intrebat daca mai exista si alte lucruri pe care primaria intentioneaza sa le realizeze pentru locuitorii comunei, secretarul Ion Dina a spus: „Nu stiu… Deocamdata, nu stim ce mai trebuie, nu mai avem idei“.

Berzele asteapta sa vina „barza“

In multe comune doljene, pe stilpii de la reteaua electrica de pe marginea drumului berzele asteapta deja sosirea… „berzelor“. Ele petrec foarte mult timp clocind ouale in cuiburi. In scurt timp, puii pufosi cu cioc lung vor iesi si spre bucuria copiilor. O veche zicala spune ca in satele unde berzele isi fac cuib sint oameni buni si primitori.

Sistemul de irigatii – apa, soare si distractie

In unele zone din sudul Doljului mai exista canale ale sistemului de irigatii pline cu apa. In afara de faptul ca in zona agricultura merge bine, acestea mai au si alte destinatii, ca de pilda stranduri… ad-hoc. Copiii si tinerii se arunca uneori chiar imbracati in apa, scapind astfel timp de citeva ore de arsita verii. Unii vin la scaldat cu bicicletele, alti cu masinile.

Compatriotii „nationali“ sint si colocatari

Mai – marii Primariei din Mirsani au reusit sa gaseasca solutia unei „mari“ probleme – spatiile destinate sediilor partidelor. Comuna este destul de mare si „freamata“ de curente politice, avind foarte multe filiale de partide. Membrii partidelor solicitau spatii pentru a-si putea desfasura activitatea. Conducerea primariei a gasit repede solutia: a renovat o cladire mai veche si a mutat toate partidele acolo. Repartitia a fost simpla: camera si formatiunea politica. Astfel, cei de la PSD, cind deschid usa, dau cu nasul de o veche amintire – PNTCD, iar membrii PRM pot trage cu urechea lipita de zid la taifasul liberalilor.

• Pagina realizata de Sorina STAICULESCU si Florin TANOVICI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS