13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVitaminele C si E reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Vitaminele C si E reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Consumul alimentelor ce contin in cantitate mare vitaminele C si E ar putea reduce riscul imbolnavirii de Alzheimer. Medicii de la Centrul Erasmus din Rotterdam au examinat relatia intre consumul de antioxidantii din hrana si dezvoltarea bolii la 5.395 de persoane sub 55 de ani. Rezultatele, publicate in Journal of the American Medical Association (JAMA), arata ca „un consum semnificativ de vitamine C si E provenind din hrana este asociat cu o incidenta mai scazuta a bolii Alzheimer dupa numai sase ani de regim“, arata cercetatorii.

Un alt studiu, aparut in aceeasi editie a JAMA, arata ca un consum de complemente alimentare ce contin vitamina E nu pare sa diminueze riscurile de aparitie a acestei afectiuni degenerative a sistemului nervos central.

In Statele Unite sint diagnosticate anual 360.000 de noi cazuri de Alzheimer, aminteste JAMA intr-un editorial pe marginea studiilor ce se ocupa de aceasta boala, pusa in evidenta in 1906 de neuropatologul german Alois Alzheimer. Boala, care apare in general dupa 60 de ani, afecteaza in jur de patru milioane de persoane in Statele Unite. Imbatrinirea rapida a populatiei ar putea face ca numarul cazurilor sa ajunga la 5,5 milioane in 2010 si la aproape 14 milioane pina in 2050.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS