13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri diverse

Continua inscrierile pentru posturile vacante pentru medici si farmacisti specialisti

Inscrierile pentru posturile vacante de medici si farmacisti specialisti se pot face, pina pe 8 iulie, urmind ca examenul sa aiba loc pe 22 iulie, informeaza Ministerul Sanatatii. Inscrierile se fac in functie de specialitate si judet. La concurs au fost scoase 2.200 de locuri, dintre care multe in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov. Ministerul Sanatatii precizeaza ca nu vor avea loc modificari de ultim moment privind posturile scoase la concurs, asa ca toti medicii rezidenti vor avea posibilitatea de a ocupa un post vacant in urma promovarii examenului.

Prezentati medicilor dovezile care atesta calitatea de asigurat!

Pina pe 30 iunie, toti asiguratii care s-au inscris pe listele medicilor de familie trebuia sa le prezinte acestora actele care le atesta calitatea de asigurat. In caz contrar, dupa 1 iulie toate serviciile medicale la care vor apela se vor face contra cost. Este o actiune ampla care se finalizeaza in intreaga tara, medicii avind obligatia sa reactualizeze listele si de a stabili citi platesc asigurarea de sanatate, a spus dr. Iulian Popescu, directorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Mirosul neplacut al gurii poate fi indepartat cu lemn dulce si seminte de anason

Numeroase persoane se confrunta cu o afectiune aparent banala, dar care poate avea consecinte grave in plan psihic. Este vorba despre mirosul neplacut al gurii, care provoaca indepartarea potentialilor amici de conversatie. In acest caz, daca simpla spalare pe dinti nu da rezultate, specialistii naturisti recomanda curatarea cavitatii bucale cu lemn dulce si consumul de seminte de anason. De asemenea, se mai poate bea o jumatate de ceasca de zeama de aloe, pina respiratia va redeveni proaspata.

Produsele apicole pot genera alergii

Produsele apicole utilizate in terapia naturista, recunoscute pentru eficacitatea lor, pot avea efecte adverse in cazul persoanelor alergice. Profesor doctor Ioan Iamandescu, medic alergolog, recomanda testarea cutanata inainte de inceperea tratamentului cu produse pe baza de extracte de propolis sau de polen. In cazul in care pacientul este alergic, locul pe care se aplica testul se irita. De asemenea, pot fi facute teste serologice mult mai complexe decit cele cutanate, care releva sensibilitatea la polen.

Curmalele trateaza problemele sexuale

Curmalele au o valoare nutritiva foarte mare, alaturi de un continut crescut de vitamina D si o cantitate suficienta de vitamine A, B si C, proteine, hidrati de carbon si minerale – fosfor, tiamina, riboflavina, calciu si potasiu. Astfel, curmalele reprezinta un mijloc de intinerire si confera organismului capacitatea de a se apara de boli virale si infectioase. Ele cresc vitalitatea, rezistenta si puterea de munca. De aceea, specialistii naturisti le recomanda persoanelor care au probleme sexuale, stari depresive sau tensionale. In aceste cazuri, se recomanda consumul zilnic de curmale. Persoanele anemice trebuie sa manince curmale zilnic, la micul dejun. Deoarece au un efect usor constipant, acesta poate fi inlaturat daca se bea seara, inainte de culcare, o cana de lapte in care au fost fierte patru-cinci curmale.

Coada Rindunicii – iarba de facut copii

Valoarea terapeutica a Cozii Rindunicii este recunoscuta in medicina traditionala. Tinind cont de un anumit grad de toxicitate al plantei, din ea se utilizeaza doar florile, despre care naturistii afirma ca au proprietati analgezice, homeostatice si mai ales fertilizante. Planta atenueaza palpitatiile si scade tensiunea arteriala. Una dintre cele mai cunoscute proprietati este cresterea apetitului sexual. Acesta este motivul pentru care una din denumirile populare ale Cozii Rindunicii este iarba de facut copii. Toate partile fiind toxice, utilizarea plantei trebuie facuta cu prudenta si respectind dozele.

Frigiditatea, tratata prin masajul unui punct situat la doua degete sub buric

Frigiditatea, una dintre suferintele femeilor pe care acestea o „pastreaza“ ca pe o mare taina, consta in scaderea satisfactiei si atractiei sexuale. Aceasta poate surveni in urma unor contacte sexuale neadecvate, a oboselii, a unor boli genitale sau a fricii de sarcina. Pentru rezolvarea acestei probleme, specialistii in presopunctura recomanda stimularea, timp de mai multe saptamini, a punctului situat la doua degete sub buric. Totodata, ei sfatuiesc femeile frigide sa maseze punctul situat in scobitura de sub glezna interna a piciorului drept. Acest punct poate fi stimulat si in cazul menstruatiilor dureroase sau al sinilor durerosi, fenomene care apar inaintea menstruatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS