20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePilula contraceptiva nu sporeste riscul de cancer la sin

Pilula contraceptiva nu sporeste riscul de cancer la sin

Utilizarea pilulei contraceptive nu sporeste riscul de cancer la sin, afirma un studiu american de mare amploare. Cercetarea a fost efectuata pe 9.200 de femei, cu virste cuprinse intre 35 si 64 de ani, care fac parte din prima generatie care a avut acces la pilula contraceptiva. Aproape jumatate dintre participantele la studiu fie ca au utilizat sau nu anticonceptionale in anumite perioade, aveau cancer la sin, recent diagnosticat.

Numarul femeilor afectate de cancer la sin si care utilizasera pilula nu era mai mare decit al celor care nu au folosit niciodata aceasta metoda de contraceptie, reiese din studiul condus de Polly Marchbanks de la Centrul de Control si Prevenire a Bolilor din Atlanta, Georgia.

Dr. David Fleming, director interimar al Centrului, arata ca femeile erau nelinistite de o posibila legatura de cauzalitate intre contraceptia orala si cancerul la sin: „Acest studiu ar trebui sa risipeasca temerile femeilor in legatura cu pilula contraceptiva si cancerul la sin“. In Statele Unite, circa 80% dintre femeile nascute dupa 1945 au utilizat pilula contraceptiva. Potrivit statisticilor disponibile, anual, 400.000 de femei din toata lumea mor de cancer la sin si sint diagnosticate 800.000 de cazuri noi. Dupa cancerul la plamini, cancerul la sin este a doua cauza a mortalitatii la femei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS