9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjenii mai mult au privit decit au cumparat

Gorjenii mai mult au privit decit au cumparat

Prefectul de Gorj si presedintele consiliului judetean s-au interesat indeaproape de unele dintre cele mai scumpe modele. Masini superbe si fete frumoase, cam asta au putut sa vada gorjenii timp de trei zile in centrul municipiului Tirgu Jiu. Combinatia a fost posibila cu ocazia primei editii a unei expozitii auto organizate vreodata in oras. Cele mai cunoscute marci de autoturisme au fost prezentate cu amabilitate potentialilor clienti, de catre tinerele reprezentante ale firmelor participante.

Municipiul Tirgu Jiu a gazduit, in perioada 28-30 iunie, prima editie a Salonului Auto. Manifestarea a fost organizata de Camera de Comert si Industrie Gorj, iar exponatele au fost prezentate publicului chiar in centrul orasului. Zeci de automobile din cele mai cunoscute marci de pe piata au putut fi admirate timp de trei zile de catre curiosi.

Deschiderea oficiala s-a facut vineri, in prezenta autoritatilor locale. Prefectul Toni Grebla s-a aratat interesat de una dintre cele mai scumpe marci expuse, iar presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a tinut sa testeze personal una din masinile germane de lux.

„Nu avem noi bani sa cumparam asa ceva, dar macar ne putem uita. Este un spectacol extraordinar sa privesti atitea masini frumoase la un loc. Daca ar fi sa pot cumpara una, nici nu as sti pe care sa o iau“, a spus Alexandru Stancioi, de 34 de ani.

Participantii la aceasta expozitie au declarat in unanimitate ca initiativa a fost binevenita chiar daca vinzarile nu au fost spectaculoase.

„Piata gorjeana este una care merita studiata pentru ca are un potential demn de luat in consideratie. Oamenii au aratat un interes neasteptat poate si din cauza ca este prima manifestare de acest fel din oras. Nu am vindut nimic pe loc, dar asteptam aproximativ zece clienti sa vina cu actele la reprezentanta din Craiova pentru a perfecta contractele. A fost o experienta interesanta si vom reveni la o editie viitoare“, a spus Florina Popeanga, agent de vinzari SKODA.

„Daca nu se sperie de pret, mai intreaba si detalii tehnice“

Toti reprezentantii prezenti la Salonul Auto au spus ca primul lucru pe care il intreaba clientii este pretul. „Oamenii intreaba in primul rind pretul. Uneori nu-i intereseaza nici macar modelul. Vor pretul si doar atit. Nu am vindut nici o masina, dar avem promisiuni sa incheiem citeva contracte“, au precizat reprezentantii firmei RENAULT.

„Daca nu se sperie de pret, mai intreaba si detalii tehnice, dar numai clientii care chiar sint interesati de o masina si nu au venit doar sa se uite. Am avut totusi rezultate neasteptate pentru o prima expozitie. Am vindut cinci masini pe loc“, a spus Dan Nitu, reprezentantul VOLKSWAGEN.

Reprezentantii firmei DACIA au spus ca nu au avut un succes prea mare in ceea ce priveste vinzarile. Ei au precizat ca oamenii s-au interesat in primul rind de posibilitatea cumpararii unei masini in rate sau in leasing. Ionut Buleanca a spus: „Oamenii sint totusi saraci. Vin, se uita, pun citeva intrebari, mai ales despre pret si pleaca“.

Preturile la masinile expuse la Salonul Auto de la Tirgu Jiu au variat de la aproximativ 6.500 de euro pina la peste 40.000 de euro. Reprezentantii tuturor firmelor au precizat ca pretul si-l stabileste clientul in functie de optiunile pe care le doreste pentru automobilul pe care si-l va cumpara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS