14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatina ar putea ramine intr-o luna fara apa potabila

Slatina ar putea ramine intr-o luna fara apa potabila

Primarul municipiului Slatina, Gheorghe Paunescu, a tras ieri, in cadrul sedintei ordinare a consiliului local, un nou semnal de alarma asupra situatiei extrem de grave in care orasul ar putea ajunge in maximum o luna.

Pericolul se refera la faptul ca locuitorii municipiului ar putea ramine, in toiul verii, fara apa potabila la robinete din cauza datoriilor mari catre regia municipala de apa, SC ACETI SA.

Peste 100 de asociatii de proprietari inregistreaza debite catre societatea mentionata de aproximativ 50 de miliarde de lei. Din aceasta cauza, SC ACETI a acumulat, la rindul ei, uriase datorii catre furnizori – peste 35 de miliarde de lei catre SC ALRO SA si peste 15 miliarde de lei la SC ALPROM SA Slatina. La toate acestea se adauga 20 de miliarde de lei catre SC ELECTRICA SA, iminenta intreruperii energiei electrice la SC ACETI fiind de fapt si principalul motiv pentru care in oras ar putea fi sistata definitiv aprovizionarea cu apa.

Pentru evitarea acestei nedorite situatii, primarul Gheorghe Paunescu a spus ca asociatiilor de proprietari le-a fost remis un ultim avertisment: sa-si achite din datorii pina la 15 iulie. In caz contrar, orasul va ramine fara apa potabila in miezul verii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS