10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii cu palate vor ramine fara curent si gaze

Romii cu palate vor ramine fara curent si gaze

O parte din romii din cartierul Meteor din Tirgu Jiu, care si-au construit ilegal palate pe terenurile statiunii pomicole, vor ramine in bezna si fara gaze, daca nu se vor grabi sa rascumpere pamintul de la proprietari. Aceasta hotarire ii apartine chiar liderului Partidei Romilor si consilier al prefectului pe probleme de romi, Nelu Pavel. Acesta doreste ca, in acest fel, sa forteze mina romilor cu palate sa respecte legea si sa-i aduca pe drumul cel bun. Anul trecut, cind o mare parte din cetatenii care au avut terenuri pe teritoriul statiunii pomicole si-au cistigat pamintul in instanta, s-a descoperit ca 80 de palate erau construite ilegal, fara nici un fel de autorizatie. Pina in prezent, doar jumatate din romi au cazut la intelegere cu proprietarii, rascumparind paminturile. Romii au cumparat cu 40.000 – 50.000 de lei metrul patrat, insa au existat destui care nu au fost de acord cu acest pret. Pentru a-i face sa plateasca, Nelu Pavel este hotarit ca, printr-un protocol pe care il va semna cu sefii ELECTRICA si DISTRIGAZ, sa intrerupa curentul si gazele la palatele care nu au intrat inca in legalitate.

„Unii nu si-au platit apa de ani de zile“

Cu toate ca sint somati mereu sa respecte legea, o parte din romii din Meteor nu se sperie de ceea ce li se pregateste. Mai mult decit atit, daca la gaze si la curent au mai dat cite ceva, unii romi din Meteor, dar si din cartierul Obreja nu si-au platit cu anii datoriile pentru apa consumata. Acestea au ajuns la citeva sute de milioane de lei.

„Nu mai avem solutii pentru ei! Am vorbit si cu domnul prefect Toni Grebla si a fost de acord cu debransarile. Le vom lua si gazele, si curentul, sa vedem ce o sa faca? Mai sint vreo 40 de case care trebuie sa intre in legalitate. Nici macar apa nu si-au platit-o. Vin la mine cu tot felul de cereri, dar ei nu vor sa respecte legea“, a declarat Nelu Pavel. Ceanghiri Stanescu, bulibasa romilor din Meteor, a spus ca romii care nu au intrat inca in legalitate nu vor sa plateasca mai mult de 35.000 de lei pentru fiecare metru patrat. In acelasi timp, de o saptamina, echipe mixte formate din reprezentanti ai romilor si angajati ai AQUATERM controleaza casele romilor din Obreja pentru a vedea daca sint bransate legal la reteaua de apa. Pe linga verificarile efectuate au mai fost incasati si o parte din banii pe apa consumata de-a lungul anilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS