14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie asteapta o minune pentru a nu fi nevoita sa-si abandoneze fetitele

O femeie asteapta o minune pentru a nu fi nevoita sa-si abandoneze fetitele

Barbatii cu care a avut copiii nu vor sa stie de soarta ei

Povestea Emiliei Nita nu este, la prima vedere, una neobisnuita. Ca multe alte tinere aflate in aceasta situatie, ea provine dintr-o familie destramata, fapt ce a obligat-o sa se descurce singura toata viata.

Alegerile pe care le-a facut nu au fost intotdeauna cele mai inspirate, dar, pina la urma, Dumnezeu a fost cu ea si a ajutat-o cind credea ca totul s-a terminat. Emilia este acum intr-o alta situatie limita. Femeia cauta cu disperare un loc de munca pentru ca este singura ei sansa de a-si pastra cele doua fetite pe care nu vrea cu nici un chip sa le dea la un centru de plasament.

Emilia Nita este de loc din Licurici-Gorj, are 23 de ani si este deja mama a doua fetite. La doar doi ani a ramas orfana de mama, iar tatal sau si-a intemeiat alta familie in care ea nu a mai avut loc.

La 16 ani, mergea si la scoala, si la serviciu pentru a se intretine. Familia nu i-a fost niciodata aproape la nevoie, astfel ca in urma cu un an s-a trezit in strada cu un copil in brate, dupa numeroasele scandaluri cu sora si cumnatul sau, la care a locuit un timp.

Nici tatal fetitei mai mari, Bety, nu a vrut sa stie de ea. „Am gresit pentru ca m-am incurcat cu un barbat insurat. Am nascut-o pe Bety, dar eu am crescut-o singura pentru ca pe el nu l-a interesat. Cind am plecat de la sora mea

m-am trezit in strada cu un copil in brate. Ma saturasem insa de scandaluri care uneori au dus chiar la batai din partea cumnatului meu. Eram disperata si, pentru ca nu aveam unde sa dorm, am dus fetita la Centrul de Plasament de la Tirgu Carbunesti. Eu puteam sa stau si in strada, dar cu ea ce era sa fac? Eram hotarita sa ma intorc sa o iau si mi-a ajutat Dumnezeu cind nu credeam ca se mai poate intimpla o minune. Chiar in ziua aceea s-a deschis Centrul Maternal in Tirgu Jiu. Am fost prima femeie care a locuit in el. Mi-am luat imediat fetita de la Carbunesti unde nu a stat decit trei zile“ , a povestit femeia.

„Poate asa mi-e dat mie sa ajung la limita disperarii ca sa primesc ajutor“

Emilia Nita locuieste de un an la Centrul Maternal unde spune ca are tot ceea ce-i trebuie: „Aici nu-mi lipseste nimic, dar nu stiu cit mai pot sa stau pentru ca am depasit termenul legal“.

Pentru ca a fost prima femeie din Centrul Maternal, personalul institutiei o considera pe Emilia de-a casei. „Statea la noi de sase luni si ne-am dat seama ca este din nou insarcinata. A nascut aici si nu am avut ce sa-i facem. Puteam s-o scoatem in strada cu doi copii in brate? A depasit termenul, dar nu avem ce face. Daca nu-si gaseste un loc de munca, nu are nici o sansa. Copiii pot sa ramina la noi, dar nu vrea cu nici un chip sa-i abandoneze“, a precizat Maria Panduru, directoarea Centrului Maternal.

Emilia a nascut cea de-a doua fetita in urma unei relatii care s-a dovedit la fel de neinspirata ca si prima. De aceasta data, tatal a disparut pe cind femeia era insarcinata in trei luni.

„Am inceput relatia cu Gigi in speranta ca voi intemeia o familie in care sa creasca si prima mea fetita, Bety, ca sa nu aiba soarta mea. N-a fost sa fie. Nici nu m-am mirat cind a disparut. Mi-au spus niste cunostinte ca e in Grecia. Am ramas din nou singura, dar de aceasta data cu doi copii. Patronul la care am lucrat m-a dat afara cind eram gravida in luna a opta. Am nascut-o si pe Oana in urma cu trei luni. Sint intr-o situatie disperata pentru ca-mi trebuie un loc de munca. Fac orice numai sa pot sa-mi tin copiii cu mine. Nu le judec pe alte mame, dar eu nu-mi dau fetitele pentru nimic in lume“, a spus Emilia cu lacrimi in ochi. Femeia spera ca Dumnezeu o va ajuta din nou asa cum s-a intimplat si cind a ajuns in strada: „Poate asa mi-e dat mie sa ajung la limita disperarii ca sa primesc un ajutor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS