13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit produse lactate comercializate in conditii improprii

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit produse lactate comercializate in conditii improprii

Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti impreuna cu reprezentanti ai Primariei Drobeta Turnu Severin au efectuat marti un amplu control in Piata agroalimentara Mircea. Cu aceasta ocazie au fost verificati comerciantii de brinza, lapte si oua.

„Am confiscat 53 de kilograme de brinza, in valoare de 1,7 milioane de lei, 90 de oua, in valoare de 200.000 de lei, si doua kilograme de smintina, in valoare de 60.000 de lei. Laptele era tinut in sticle de plastic, ceea ce este interzis, putind ajunge la temperaturi de pina la 40 de grade. De asemenea, cu toate ca exista spatii special amenajate pentru comercializarea produselor lactate, multi comercianti prefera sa-si puna marfa pe jos, incercind sa se sustraga de la plata bonului de piata“, a spus Alin Nistoran, inspector sef la OJPC Mehedinti. In urmatoarele zile, inspectorii de la Protectia Consumatorului vor continua controalele, de data aceasta impreuna cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Mehedinti. Vor fi vizati comerciantii de carne, preparate din carne, peste si alte produse perisabile. Vor fi controlate toate magazinele si, acolo unde va fi cazul, pe linga amenzi, se va proceda la inchiderea unitatilor.

„Dorim sa prevenim toxiinfectiile alimentare. Le recomandam consumatorilor sa nu cumpere lapte din sticle de plastic si sa fie atenti la produsele din panificatie; piinea trebuie tinuta in saculeti de pinza si nu in pungi de plastic“, a mai spus Alin Nistoran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS