18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul Cornel Mondea la Reanimare

Prefectul Cornel Mondea la Reanimare

• In vederea inaugurarii Sectiei de terapie intensiva a Spitalului Clinic nr.1 Craiova s-a pus tavan fals, s-a vopsit, au fost schimbate cearsafurile si au fost dati pacientii afara • Prefectul Cornel Mondea a vizitat sectia, insistind sa vada fiecare salon in parte • Desi nu fusese invitata la „fiesta“ inaugurala, presa a fost primita cu bratele deschise si fara traditionalele halate albe

La Spitalul Clinic nr.1 Craiova a fost inaugurata ieri-dimineata Sectia de terapie intensiva, dupa mai multe saptamini in care s-a lucrat intens la reamenajarea acesteia.

La eveniment au participat prefectul Cornel Mondea, Eugen Georgescu – seful de cabinet al prefectului, Constantin Ecobici – directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, Firmilian Calota – directorul Spitalului Clinic nr.1, medici din cadrul Sectiei de terapie intensiva.

Dupa vizitarea sectiei, salon cu salon – conform doleantei prefectului Cornel Mondea – oficialii s-au aratat deosebit de incintati de rezultatele lucrarilor de reamenajare – care au constat in decopertarea, gletuirea, zugravirea si finisarea peretilor, inlocuirea instalatiei electrice si a lamperiilor – cu atit mai mult cu cit cele 118 milioane de lei necesare au fost obtinute din sponsorizari.

Nu la fel de incintati au fost si pacientii din terapie intensiva, care au pierdut ocazia de a-l vedea in carne si oase pe prefectul Cornel Mondea. Majoritatea, pentru ca unii au fost transferati din timp pe sectii, pe motiv de ameliorare subita a starii de sanatate, iar cei ramasi pentru ca erau suficient de bolnavi ca sa rateze evenimentul.

Cearsafuri apretate si incredibil de albe

Pentru ochiul neobisnuit cu asemenea festivitati a ramas memorabil peisajul oferit de cearsafurile apretate si incredibil de albe, bolnavii cu aspect ingrijit si saloanele care sclipeau de curatenie.

Organizatorii au omis sa invite presa la acest eveniment, insa in momentul in care au fost intrebati despre aceasta „mica scapare“ au inceput sa dea vina unii pe altii. Directorul Calota s-a scuzat, zicind ca DSP trebuia sa invite presa, iar reprezentantii DSP s-au mirat nespus cind au auzit ca directia spitalului nu a trimis invitatii. Ca sa dreaga busuiocul, conducerea Spitalului Clinic nr.1 a permis accesul jurnalistilor care se nimerisera la „fiesta“ in Sectia de terapie intensiva, contrar obiceiului, si fara traditionalele halate albe. Ba, mai mult, i-a lasat sa viziteze nestingheriti saloanele si sa fotografieze dupa bunul plac.

Reabilitari de peste un milion de dolari

Evenimentul s-a incheiat cu o degustare de aperitive si bauturi racoritoare asezonate cu cuburi de gheata in sala de protocol a DSP. Constantin Ecobici a tinut sa mentioneze in fata ziaristilor prezenti ca reamenajarea Sectiei de terapie intensiva a fost doar unul dintre obiectivele indraznete urmarite in acest an pentru „aducerea la un nivel corespunzator“ a spitalelor craiovene:

„Reamenajarea Sectiei de terapie intensiva s-a realizat din sponsorizari, intr-un moment in care se afla in curs de derulare un program de reabilitare, de peste un milion de dolari, derulat prin Banca Mondiala, constind in dotarea cu aparatura medicala a spitalelor si reabilitarea unor sectii de spital. Pina acum, numai Spitalul Clinic nr.1 si-a imbunatatit dotarile cu un tomograf computerizat care va fi dat in functiune cit de curind, precum si mai multe aparate de radiologie. Urmeaza ca, incepind cu 1 iulie, alte 600 de milioane de lei sa fie investite in reamenajarea a opt saloane pentru bolnavii de HIV – SIDA, de la Spitalul nr. 3“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS