13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlecat in lume, la noua ani

Plecat in lume, la noua ani

Balacindu-se in noroiul lasat de ploaia abia potolita, cu piciorusele goale, imbracat numai intr-o camasuta subtire, un bot de copil de doi ani se juca in curtea unei gospodarii din Desa. „Uita-te la aia mica, cum o lasa ma-sa despuiata in namol!“, cleveteau femeile itite la porti, sa schimbe o vorba despre vreme. „Da’ la ce te astepti, bre, nu stii ca e a lu’ Deica!?“. „Care Deica, soro?“. „Deica, ma, sau Duta, cum io mai zice acu’, aia cu copilul fugit pe la mama naiba!“.

Asa este cunoscuta in Desa Dana Deica, femeia careia i-a fugit copilul de acasa. Cristian are noua ani si nu este prima data cind a plecat in lume. Mama lui spune ca dorul de duca i se trage de la niste probleme psihice cu care s-a capatuit dupa ce a fost batut zdravan de niste copii din comuna. Oamenii de prin sat vorbesc insa ca nu de trai bun ar pleca Cristi de acasa.

Dana Duta are 25 de ani si patru copii. Numai Cristian este din prima casatorie, restul fiind copiii barbatului cu care traieste acum Dana. Femeia spune ca ar avea conditii sa isi creasca toti copiii la un loc, ca nu exista diferente de tratament intre Cristian si fratii lui si ca baiatul nu ar avea nici un motiv sa plece de acasa.

Nimeni nu stie motivul pentru care baiatul isi ia lumea in cap. Toti il cunosc ca fiind un copil cuminte, care invata bine la scoala si nu supara pe nimeni niciodata.

Mama lui are un singur raspuns la intrebarile puse de politie, de invatatori si de consateni: „Are probleme psihice dupa ce l-a batut unu’. Inainte nu era asa, dar de acum doi ani, cind s-a intimplat cu bataia, tot pleaca de acasa… Acu mi-au spus de la politie ca a ajuns pe la Rimnicu Sarat. Pai cu ce sa ma duc eu sa il iau de acolo? Le-am spus sa-l aduca la Craiova, cum mi l-au adus si ultima data. Eu il vreau acasa, nu vreau sa il dau la casa de copii, ca am cu ce sa ii cresc pe toti, de bine, de rau. Ce sa fac, sa il leg de piciorul patului?“.

„Mami, de-abia astept sa vina sa ne jucam!“

„Lui Cristi ii place scoala si e tare linistit. Imi spunea invatatoarea ca nu stie cum face el, dar vine intotdeauna cu temele facute. Nici mama-sa nu stie cind si le face. Cred ca sta dupa ore sau atunci, in pauze, dar nu se duce fara teme facute. Eu stiu de ce o pleca? L-o batea tat-so, ca nu e al bun, desi maica-sa zice ca nu e adevarat, ca nu s-a atins nimeni de el in casa. Nu stie nimeni ce e in mintea lui de-i vine de duca!“, a spus o vecina.

Dana mai are alti trei copii. Andreea este cea mai mica, are doi ani. Cristi are si un frate care este numai cu un an mai mic decit el si care spune tot timpul ca il asteapta acasa, sa se joace impreuna. Toata familia il asteapta pe Cristi sa se intoarca. Poate ca de data asta baiatul va reusi sa gaseasca si un motiv pentru a ramine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS